Putovanja
28

Čarobne fotografije Vijetnama zbog kojih ćete ga poželjeti posjetiti

Klix.ba
Francuski fotograf Rehahn napravio je nevjerovatne fotografije Vijetnama, zbog kojih je, kada ih je pravio, i sam odlučio preseliti u grad Houi An i živjeti tamo.

Kroz svoj objektiv pokazao je fascinantnu naciju, njihov život, prelijepe krajolike, polja riže i pješčane plaže na obali. Tridesetpetogodišnji fotograf rekao je kako ga je najviše očarala različitost koju ova azijska zemlja nudi.

"Vijetnam je mozaik kontrasta. Mnoge od 54 etničkih grupa još nose tradicionalne kostime i žive u tradicionalnim kućama. Iako se zemlja mijenja velikom brzinom, kultura ostaje veoma jaka i samo se trebate odvesti pet kilometara van turističkih zona kako biste vidjeli prelijepa, netaknuta mjesta na kojima živi lokalno stanovništvo", rekao je.

Zahvaljujući ovim fotografijama, prikupio je 218.000 fanova na Facebooku, objavio seriju knjiga, a njegovi radovi su izloženi u galeriji u Hoi Anu. Njegovo najdraže mjesto u Vijetnamu je selo Tra Que.

"Kada sam živio u ovom selu, znao sam gotovo sve svoje komšije. To je predivno mirno mjesto gdje stari ljudi (pa i oni od 91 godinu) rade od ranih jutarnjih sati. To je raj za fotografiju", kazao je.

Trenutno planira 15-dnevni put na motoru kroz Vijetnam kako bi otkrio još manjina i udaljenih područja za novu seriju fotografija.