Putovanja
69

U novembru će zaploviti megakruzer koji omogućava uživanje u čudima tehnologije

Klix.ba
Kada megakruzer "Quantum of the Seas" kompanije Royal Caribbean International konačno zaplovi u novembru ove godine bit će to istinski spektakl za sve goste na brodu, koji će na raspolaganju uz ostale sadržaje imati revolucionarnu pametnu tehnologiju.

Riječ je o brodu koji već sad mnogi opisuju kao najnapredniji i najviše futuristički od svih drugih. Čim kroče na brod putnici će dobiti narukvicu koja služi kao ključ za sobu, a ona će im, uz ostalo, omogućavati i laganu kupovinu samo jednim dodirom.

Jedna od atrakcija na brodu je i mehanizam koji podiže staklenu kapsulu sa putnicima visoko iznad broda, a tu će putnicima na raspolaganju biti i virtuelni balkoni, roboti-konobari, poligoni za vožnju rolera, škola cirkuskih vještina, teren za košarku, bazeni i mnogi drugi sadržaji.

Također, na raspolaganju će biti i aplikacije koje će pružati nezaboravno iskustvo na ovom kruzeru, poput one koja će putnike staviti u kapetanovu stolicu i slično.

Uz to, druge aplikacije će omogućiti putnicima međusobnu interakciju, istraživanje ponuda restorana, organizaciju vlastitog kalendara, video chat sa svojom rodbinom i prijateljima itd.

Quantum of the Seas će ploviti po istočnim i južnim Karibima.