71.000 dolazaka
614

U julu ove godine rekordna posjeta turista Kantonu Sarajevo, najviše Turaka i Arapa

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U julu ove godine, Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je najveću posjećenost turista glavnom gradu Bosne i Hercegovine otkad ova ustanova prati te trendove, rečeno je za agenciju Fena.

Primjetna je i veoma dobra posjeta turista u aktuelnom mjesecu, ali će zvanični brojčani podaci Turističke zajednice biti poznati kasnije. Dolaze gosti ne samo iz Bosne i Hercegovine već i brojnih svjetskih zemalja. To važi i za period uoči Sarajevo Film Festivala zbog kojeg u Sarajevo pristižu ne samo gosti koji su neposredno vezani za tu međunarodnu manifestaciju.

Prema zvaničnim podacima Turističke zajednice, u julu je zabilježeno 71.000 dolazaka gostiju u Kanton Sarajevo, što je za 19,5 posto više nego lani u istom periodu.

Ostvareno je 169.000 noćenja, odnosno 17,6 posto više nego u julu 2017. godine, pokazuju zvanični podaci Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Najviše posjetilaca je u prošlom mjesecu bilo iz Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sjedinjenih Američkih Država.