Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prelijep objekat. Nalazi se u blizini ulaza na Panonska jezera. Super da je sačuvan i da se održava. - Vidim da nacionalisti i sl. pišu gluposti u komentarima, ali to smo mi. Pravimo se pametni, a živimo u najgorem mulju i to upravo zbog svoje gluposti, koja je očito bezgranična.
Kakva izvorna bosanska arhitektura? Izvorna bosanska arhitektura je porušena od strane Turaka.
Наше градитељско наслијеђе. Врх. Слава Богу 🙏
Ovakvih ima u Bos. Krajini i jesu izvorno naške arhitekture kao i kuće visokog krovišća na dvi vode. Dosta ih je bilo i u Banjoj Luci ali su srušene. Jedna je obnovita u mistu Bastaši kod Pridora i izgleda ovako: https://shorturl.at/inO13
Ovi što spominju poturceni .....Turska nacija postoji tek 100godina i Turska je povezana sa Osmansko Carstvo kao Italia sa Rimsko Carstvo . Osmanlije nisu rušili Bosanski Kulturu vec popunili je sa Architekturu ,jelo,jezik i cistom vjerom Islam !
Bosanska arhitektura ne postoji.
izvorna bosanska arhitektura?? prije bih reko turska..
Lijepa Džamija Hvala Allahu
Mustafa-beg Džindo je natpis na nišanu uz dzamiju a ne "dzindija" Interesantno je kako se pokušava prikriti historija razlčitim nazivma za ovu ljepoticu. Tako ova dzamija dugo nisi ime aposlutno nepoznatog i nepostojećeg Čauša, sada se njen navodi da ju je izgradio "Mustafa-beg džindija". Istina je da je dzamiju izgradio "Mustafa-beg Dzindo", Razlika između Džindo i džindija, je ogromna. Džindo je bosansko prezime, dok je džindija turcizam,
lijepa ko lutka,MashAllah!
sta je bilo prije dolaska zlih Osmanlija?
bila imanja bosnjaka sta ti mislis da je bilo?
Je li Tuzlaci još sakupljaju voće iz njenog dvorišta da peku rakiju? 😄 (istinita priča)
to je stoka kojima nista sveto nije
ovo veze sa bosnom nema, cuj bosanske arhitekture hahahahahahah, osmanska arhitektura mislite?
nećeš ovakve naći u Turskoj
Bosna je bila ijalat u Osmanskom carstvu, što bi značilo država u prijevodu. Kao što u EU imaš preko 30 država tako je u carstvu bio veliki broj ijaleta. I svaki ijalet je imao svoju kulturu u okviru carstva. Kao npr trenutno Hrvatska je dio EU ali ima svoju kulturu i običaje. Jesil ukapiro ? :)