{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svijetleće skulpture najsjajnija božićna tradicija u SAD-u

A
22.12.2013. u 16:24
12
22
Svijetleće skulpture najsjajnija božićna tradicija u SAD-u
12
Na hiljade turista posjećuje svakog dana bašte sa svijetlećim skulpturama u Sjedinjenim Američkim Državama, napravljenim od kablova dugih po nekoliko kilometara i na desetine hiljada lampica.
Najveći kršćanski vjerski praznik Božić upotpunjuju svijetleće skulpture. Jedan od najpopularnijih svijetlećih vrtova u SAD-u, Fantasy of Lights, nalazi se u gradu New Haven u Connecticutu, a svakodnevno ga posjećuje hiljade turista.

Park dugačak oko 1,6 kilometara otvara se za posjete nakon što padne mrak, a u njemu se nalazi blizu 70 skulptura, napravljenih od kablova i preko 100.000 lampica.

Posjetioci imaju priliku obići park i u vozilima, pa je tako ulazak za automobile 10 dolara, minibuse 25 dolara i autobuse 50 dolara. Tradicionalnu izložbu posjetioci mogu obići i pješice po cijeni karte od dva dolara, a mogu uzeti i 3D naočale, koje im omogućavaju da vide snježne pahuljice napravljene od svjetlosti.

Skulpture su napravljene od LED lampica koje čuvaju energiju, a posjetiocima pružaju nezaboravno iskustvo svojim šarenim bojama. Amerikanci koji žele doživjeti "najsvjetliji" trenutak Božića, stvaraju dugačke redove na ulazu u park.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: