Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bas ko na stupu
...ovo ima sve rlemente ruske carske arhitekture. sovjetske socrelističke ni na mapi.
KAKO BI BOSNJO OVU KLUPICU ISCUPAO ZA VIKENDICE
Najviše volim one koji nisu makli iz svoje mahale što raspredaju o tome kakav je ko narod, čega ga je strah ili nije. Valjda su na Klixu pročitali, ili u Dnevnom avazu. Rusija je veličanstvena zemlja, ima fenomenalnih ljudi, turističkih vodiča koji govore po 5-6 jezika. A ima i takvih fula. od politike do ugostiteljstva, da se čovjek uputa šta im je. Članak je o fantastično lijepim metro stanicama u Moskivi. Ne znam kakvo je trabunjanje o "crkvenim" stanicama nekome palo na ruine pameti, pravljene su u doba Staljinovog socijalizma, prepune crvenih petokraka, u vrijeme kada je SSSR crkve rušio ili zabranjivao ljudima da idu u njih.
U Stokholmu je najljepsi metro, u Moskvi takodje predivno,ali mnogo ljudske muke i patnje je iza ove fasade.
Nas vodja bakir je arhitekta i on ce nami napraviti vaki metro..
Kakvom socrealističkom stilu, glupi novinari ? Ovo je umjetnost. Klasična umjetnost. Ako si novinar i ako nešto prenosiš prenesi kako jest bez obzira gdje je.
Tipično rusko pteseravanje ..!!! Da je ovako ukrasio neke javne zgrade to bi bilo sasvim OK, za divljenje i svaku pohvalu, ali metro ...?!?!
Metro im je savrsen, predivan, i kako se samo cuva. Nema grafita, unistavanja... Ah razlika je kada se izadje iz metroa, to je druga slika.
kod nas bi to unistili za mjesec dana, grafitima, polupanim klupama, korpama...
Zavisi... Podzemni prolaz na Stupu u Sarajevu izgelda i godinu dana poslije otvarabja kao da je otvoren SAD.
pogledaj onaj kod restorana esmeralda na sta lici godinu dana nakon otvaranja
Nije da sam bezobrazan al me boli k**** za ovim.
fcking amazing
Šta je ovdje tačno socrealizam?
Ništa. Ruso-carirističkog mnogo, a socrealizma nimalo.
Iz ove perspektive se ne vidi, ali radnici, seljaci, petokrake srpovi i čekići, graničari s psima, učitelji i mnogobrojni drugi trudbenici su izvedeni, kako na kojo stanici, u vitražu, kao kipovi, slike na zidovima ili plafonima, uz puno mermera i mjeda, sa zvučnicima koji emitiraju muziku (ili vijesti) da trudbenici dok žure na posao imaju i informaciju i uživaju u lijepim, umjetnički urađenim stanicama.