Produženi vikend
290

Sarajlije i brojni turisti 1. maj iskoristili za šetnju i uživanje u baštama kafića

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Građani Sarajeva koji su ostali u gradu, ali i brojni turisti, iskoristili su 1. maj za šetnju i uživanje u baštama kafića. Iako su mnogi odlučili otputovati negdje tokom produženog vikenda, ulice glavnog grada BiH su pune.

Ovaj dan u brojnim državama svijeta i dalje predstavlja glavni motiv brojnim radničkim sindikatima da na ulicama gradova izraze nezadovoljstvo politikom koja ne doprinosi poboljšanju statusa radnika. Sindikat radnika trgovine (SRT) BiH Međunarodni praznik rada obilježio je protestnim urankom i šetnjom.

Danas je oko 19 stepeni Celzijusa u Sarajevu, a u večernjim satima u većem dijelu zemlje očekuje se kiša. Slično vrijeme se očekuje i 2. i 3. maja pa je tako za utorak najavljeno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

"Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19 stepeni", prognozirano je iz FHMZ-a.

U srijedu će također biti oblačno vrijeme s kišom. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 14, a na jugu do 16. Dnevna temperatura će se kretati od 10 do 16, a na jugu do 22 stepena.