Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U članku se zaboravilo navesti da je Italija zemlja s najvećim postotkom vegetarijanskog stanovništva u Europi (10% ili preko 6 milijuna ljudi) tako da i nije šokantno, osim toga oni su uvijek naginjali toj nekoj mediteranskoj prehrani, a s te prehrane preći na bezmesnu i nije neki problem, posebno ako ne volite previše ribu...Povrće, maslinovo ulje, pasta, to je talijanska tradicija, a ne meso...
Ok je da ti praktikujes nesto sto volis... ali i da drugima to nameces to vec nije uredu... Ko sta voli nek izvoli. :-) Nisam neki ljubitelj mesa, ali mislim da bez istog ne bi mogla... i recimo vegetarijance i donekle mogu razumjeti, ali vegane bas nikako..
nisam za to ali kao da vidim da će to postati trend
i Bake planira da upravlja citavim sarajevom
U BiH je vecina gradova vegetarijanska,htjeli ne htjeli,meso samo za praznike vecina jede
Dekadencija, populizam i moda – to su glavni razlozi za ovu kampanju. Inace te tvrdnje o vegeterijanstvu kao zdravlju bi trebalo kazneno sankcionirati jer se radi o namjernom sirenju dezinformacija pogotovo u Italiji koja je svjetski poznata po izvrsnoj, balansiranoj kuhinji i bogatoj tradicijom prozvodnje hrane vrhunske kvalitete sto ukljucuje i meso…
ma ovo je najveca glupost - Piemonte (ciji je Torino glavni grad) je, sto se mene tice, jedna od top 3 regije u Italiji za hranu - tamo je meso u svakom receptu.. nikad nisam vidio u citavom Piemonte menu da nema mesa u njemu.
Recept za vegeterijance. A nije za ostale. Pitanje smrdi.
Kod nas treba uvesti dan specijaliteta od ikar konzervi...
opet neka ljevicarsko lgbt liberalna srannja.
svaka čast! P.S. Nikad mi nisu bile jasne ove spljoštene breskve
et hvala bogu 21 godinu ne ubijam i ne jedem mrtve zivotinje....... osjecaj je super...
svaka čast... i ja ne jedem leševe!
Nr mogu vjerovati... pa Gigi ce postati anemican😂😂😂😂😂