Komentari (238)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja bio prosli mjesec lijep grad nikad kraja....
I tvoju mamu u kuravu veliku
@Trulex: Papak, edukuj se. Na prvoj slici je Plava džamija sultana Ahmeda II. iz 17. vijeka. Ayu Sofiu možeš vidjeti na 12. i 19. slici. Pošto si fulo ovo prvo, kako da ti vjerujemo oko ostaloga? :)
Grad megapolis! Vrhunska energija! Preporucujem svima da posjete ovaj grad.
jebes ga, turci genocidasi a erdogan gori nego putin.
sandžosi sanjaju da dodju u sarajevo a bos.musl u stambol
bošnjaci svršavaju na ovu vijest a ko fol nisu turci,ma mrš bre
Gdje je clanak o Turskoj tu se muhe govnare tj smrde skupljaju ,nemojte bolan svoje pradjedove vrijedjat ,srpske snaše su se naprimale turskih cuna da bi vi slobodu imali
čijih prangija sve ima u tvojim genima?
Bio im stoljećima centar svijeta. Danas im je to Den Haag.
Ali baba restoran kod Sulejmanije. Najbolji grah koji sam jeo.
Ko o cemu, Klix o turcima i saudijcima. Oladite vise! Evo nesto od mene za vas: Od glave Zete do grada Spuža Krvavi lanac vojske se pruža Pritisli Srbi turske livade Turcima u Spuž zadaju jade A serdar Vule s visoke kule Džeferdar pali, kukaju bule Leleču Turci, kukaju bule Oj lele lele, evo ga Vule A serdar Janko sa sabljom maše Udrite braćo, srpstvo je naše!
500 godina...
@TheSupervisor. Ovo je negdje na nivou epike baje malog knindze... kao uostalom i sva servska knjizevnost. Da baja kojim slucajem zivio prije par vijekova, on bi danas bio glavnivservski knjizevnikm
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Grad kojem se rado vracam
Odlican tekst
Bit će Istambul opet CARIGRAD. Jednog dana.
centar svijeta...prevaranti, prljavo , turizam propao....itd...
Ahh taj predivni Istanbul
servima odlazak u istanbul dođe kao neki vid hodočašća
Misliš povratak korijenima.
Postujem. Samo, to da su Turci marljiv narod ( "...ali im se ne moze osporiti marljivost i upornost...", kako autor teksta rece), hmmm :). Il' sam ja sret'o 'pogresne' Turke. I jos nesto: od tolike i vjekovne Otomanske imperije, od nemjerivih 'blaga i zlata' koji su se slijevali u Tursku i Stambol , ta zemlja i taj narod su imali dovoljno da zive u blagostanju narednih dva-tri milenija. A oni? Zivotare. Carstvo su dali i profuckali na zene i provod. Hahaha.
Sta su radili turci, osmanlije? Marljiv narod? Nista sami stvorili nisu, niti su bitke svoje sami bili! Gradili su za njoh njihovi robovi, dok su ih hranili kmetovi a bitke bili Srbi, Kurdi, Arapi, Afrikanci sa sjevera i Mongolci.
Kad meni neko spomene osmanije, ja prvo pomislim na hemoroide, nargile, kahvu, divan, sjedenje, cigare, trac, baklavu, ratluk, dimije i dzamiju.