Promo
198

Posjetite magičnu Siciliju prvim direktnim charter letom iz Sarajeva

Sa turističkom agencijom Centrotours, prvim direktnim charter letom iz Sarajeva, posjetite magičnu Siciliju, ostrvo čudesne prirode i zdrave mediteranske klime.

U mjesecu oktobru, turistička agencija Centrotours organizuje jedinstveno putovanje na Siciliju, mjesto gdje se legende i mitovi idealno stapaju sa stvarnošću. Sicilija je ostrvo gostoprimstva na kojem ćete se uvijek osjećati dobrodošlima i mjesto na kojem ćete se osjećati posebno!

"Kad vidite Siciliju, vidjeli ste cijeli svijet" – uzrečica je to s kojom bi vam mnogi Talijani pokušali opisati ljepote svog ostrva. Nepregledne obale, uske ulice, planine i vulkani, vinogradi i polja žita, maslinici i plantaže agruma, brojni kulturni spomenici, zanimljiva prošlost i stanovnici, te ukusna jela i odlično vino – samo su neke od vrlina ovog otoka.

Sicilija je tajnovita i mistična. Ostrvo čudesne prirode i zdrave mediteranske klime. Gradovi s "ličnim pečatom" i živopisna sela. Burna historija i bogata kulturna baština. Ostrvo na kojem su rođeni Empedoklo i Arhimed... Siciliju su posebnim kolorom osvijetlili i proslavili njeno ime i mafijaški bosovi Vito Fero, Salvatore Đuliano, Bernardo Provenca...

Poznata je i po vulkanu Etna koji je još aktivan, ali i po sunčanim i nedirnutim plažama i sve bogatijom turističkom ponudom. Idealna za one koji žele mir i tišinu, ali jednako atraktivna i za turiste koje krasi znatiželja. Ljudi su dobre naravi, gostoprimljivi i šarmantni. Ovo je ostrvo kontrasta koje krase evropski gradovi i pitoreskna sela s navikama i običajima koji se vjekovima ne mijenjaju.

Na ovom putovanju iskoristite priliku i posjetite Taorminu i Savocu, živopisna mjestašca koja su inspirisala Francisa Forda Coppolu gdje da snimi kultnu triologiju "Kum" i posjetite baroknu Katanju u nezaboravnom obilasku grada, i na kraju obiđite Arhimedovu Siracuzu u kojoj se kriju tajne antičkih Grka i odmorite se u prekrasnom Notu, vjerovatno najljepšem gradiću na ostrvu.

Do ovog apsolutno posebnog dijela Italije s Centrotoursom možete direktnim charter letom u periodu od 1. do 5.10.2019. godine već od 899 KM. Iako će ljeto u našoj zemlji biti iza nas, vas očekuju sunčani dani i prelijepe plaže na obali dugoj 1.000 kilometara. Pred vama je nezaboravno putovanje na ostrvo koje je stvoreno za svakoga.

Želite na ovaj način doživjeti Siciliju i posjetiti Cataniu – Giardini Naxos – Taorminu – Etnu – Noto – Siracus? Pogledajte program putovanja Centrotoursa OVDJE.