Komentari (180)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi što vladaju zadnjih 20 godina ne mogu ni pomesti samo tunele izgrađene prije 50 godina, a kamoli da organizuju i sprovedu izgradnju novih. Razlog: osim nesposobnosti, bave se isključivo ličnim bogaćenjem
Cuj klixa, naslova i gov.na Nema sarajlije koji nezna za ove tunele budaletine
@kolorit ali koje bačene pare za ovu i slične vojne budalastine. Samo su nam se obile o glavu. A za tu lovu mogli smo imati spagete od autoputeva u bivšoj državi a o nauci, zdrastvu i školstvu da ne govorim.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
rođen sam kad je sudija svirao kraj komunizmu,rođen sam deset godina iza TITA, taman kad sam trebao da počnem da hodam i učim bojit van linija-BUM... miševi koji preuzeše kolo mi uništiše prvo te tri-4-5 godina ranog djetinstvA,sva sreća la sam doživio 18god da bi počeo radit dok oni i dalje uništavaju živote večine...
Zašto doktator nije pravio autoputeve kroz BiH? Ono čudo u Konjicu, čija gradnja je trajala 26 godina koštala je ukupano 8,5 milijardi ondašnjih dolara, dovoljno da se sagrade dvije auto ceste preko cijele SFRJ a kamo li kroz BiH. Danas oružane snage BiH ne znaju što bi s njim pa su ga prepustile Vladi FBiH. Ona isto ne zna što bi s tim spletom tunela.
Bio tajan dok cigo sa kombijem nije dosao po kablove i zeljezo
Isti ovakvi tuneli imaju na Stojcevcu koji vode u planinu Igman
U komunizmu bilo je vise diskriminacije nego danas. Bilo je vise prodanih dusa nego danas , vise uvlakaca, nepotizma ,lazova i prevaranata. Diktatura sa prividnom slobodom.
Danasnje nacionalisticke miseve treba zatvoriti bas u te tunele, pa neka se tamo kolju ili dogovaraju, a narod neka puste na miru.
Turci sagradili najljepse svjetske kulturno historijske gradjevine u Bosni, Stari Most u Mostaru, Tekija u Blagaju, Begova dzamija... Austrougari nam ostavili najljepse objekte, Vijecnica, Narodno pozoriste, Akademija likovnih umjetnosti, Marijin dvor... A ovi paranoidi samo nekakve tunele, kazamate, katakombe, vojne zgradurine i bunkere... Cega se ono toliko bojalo, pa samo samo noruzavalo i rupe kopalo... ??
@gooUser1563373094 E hajde da te vidim gdje ces se skloniti ako bude kakav jak zemljotres? U Vijecnicu ili u Narodno pozoriste...za razliku od danasnjih vodja koji ne mogu ni atomska sklonista koje je Tito napravio da odrzavaju urednim i funkcionalnim, Tito je mislio i na to...gdje da se ljudi sklone u slucaju potrebe
Od Tite su barem tuneli ostali, a od ovi danas ce ostati samo grobovi i pjesme od dubioze
Lajte kere Jakopsfelda, o tunelima se sve zna i nema misterije nikakve.
Možda je i tunel VRANDUK bio Titov ?
konstrukcija od željeza je uništena i odnesena... ako nije niko, Hamush je ulazio u tunele
Cudi me da vec nisu poznati medju razmjenjivacima strasti
Svaka čast na održavanju!
sve drzave i sve vojske svijeta i dalje imaju ovakve tunele i podzemne baze i sklonista. jedino mi nemamo nista. sve smo unistili.
TITO JE ondasnje sve ugledne Bosnjake (skolovane i bogate) opljackao i po noci odveo u kazamate.Mnoge hodze je pobio, dzamije srusio, poslao KOSovce da prate svaki njihov korak. Ukrao preko 1000 zgrada i bogzna koliko duluma zemlje od islamske zajednice.U Sarajevu postavio srbe na sve rukovodece pozicije, doselio srpske oficire, ucitelje i nastavnike te im dao stanove, sva imena ulica dao po jugosrpskim zlikovcima koji nemaju veze sa gradom i drzavom BiH.
@RepublikaBiH2 Tačno i nezaboravi još da smo bili građani desetog reda bez prava na nacionalnost , jezik , vršena je nasilna asimilacija u Srbe i Hrvate ili neopredijeljeni . I pored svega toga Bošnjaci jedini narod koji žali za Jugoslavijom . Lud smo skroz narod.
...zovite Osmanagica nek ispita energetska polja...