Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gothic stil vidi se na prvu ali da izgleda lijepo izgleda.
Faacinantna gradjevina sa prelijepim detaljima i mene fascinira nacin njene izgradnje.Citam komentar da je to bacanje novca u gluposti.Ne ulazeci u njenu vrijednost kao vjerskog objekta za vjernike koji u njoj sada a i ubuduce ce obavljati vjerske obrede,ja samo znam da ova monumentalna gradjevina uz jos brojne znamenitosti grada donose silni novac od turizma gradu,Kataloniji i Spaniji.
Koje rasipništvo, ekonomičnije bi bilo da su napravili dvije manje džamije.
sta niste imali para da udjete unutra
Bio. Vrhunsko zdanje
jezivo!
Pa moze se i po tezim uslovima graditi ……. 27€ ulaz. Od tih ulaznica zarade 100 Miliona € godisnje…….. unosan posao
Pa sto je ne sagradu do kraja...
Toliko crkvi prazno zjapi, zar je ovo potrebno. Dok sve više katolika prelaze na islam i dok preko milijardu ljudi nema dva obroka dnevno, u ovu građevinu se potrošilo sigurno milijarda eura. I taman kad je završe, doći će sudnji dan i skontati da su bili na pogrešnom putu.
Koliko li se ovdje bilona opralo, niko nikad neće saznat
Ono nije crkva vec vise kao neko umjetniko i arhitektnosko djelo
Vecina danasnjih tzv Bogomolja u svim religijama su previse raskosne i vise se njima daje znacaja kao gradjevine nego sto se praktikuje vjera.Ovu raskos dok drugi gladuju sigurno nebi podrzali niti jedan od poslanika,Bozijih glasnika ili kako ih vec nazivali.Sve se svodi na inat i prkos onim drugim i drugacojim
Jel se sagradila ili nije?
Bio sam u Barseloni prije 10ak godina, onaj dio sto je gradio Gaudi je prelijep, ali ima nekog krsa modernog sa nekih strana koji ne daju gledati u sebe i odudaraju od originala.Ne razumijem se toliko u arhitekturu ali uvijek kad gledas slike gledas je s ove strane, s ovih bocnih strana je neki moderni stil i nema veze s vezom.
prelijep objekat koji posjetim kad god sam u Barceloni
Sagrad'la Familija