Turiste dočekuju raširenih ruku
0

REPORTAŽA / Posjeta Tunisu nakon "jasmin revolucije"

Sarajevo-x.com
Naša destinacija je Tunis, zemlja puna egzotike, bogate istorije i prijateljskih stanovnika. Sve smo to znali kada smo krenuli, ali nas je interesovalo kakvo je stanje u zemlji poslije revolucije, u kakvom su stanju hoteli, plaže, more... a naravno i cijene. Grupa novinara, turističkih radnika, jedna TV stanica, nas 24-ero, u organizaciji turističke agencije Best Reisen iz Sarajeva, krenuli smo na sedmodnevni obilazak Tunisa.

Prve veće informacije o pomenutoj revoluciji saznali smo od jedne gospođe u avionu. U vrijeme revolucije zimovala je sa suprugom u jednom od hotela, a iz Tunisa, otišla je na insistiranje njene ambasade zbog revolucije koju nije ni vidjela niti čula. Ni mi nismo ništa od toga ni vidjeli ni čuli, a čak smo i nekoliko puta prošli pored predsjedničke palate.

Jedino što smo vidjeli su prelijepo uređeni, čisti, sa odličnom hranom i poslugom razni hoteli, sa tri, četiri i pet zvjezdica na različitim destinacijama, od Skanesa, Soussea, Monastira, Hammameta, Yasmine Hammameta i Poret el Kantaouea. Dojmilo nas je to da svaki hotel pored divne plaže ima po nekoliko bazena, unutar i van hotela. Bazeni za djecu su posebna priča, sa toboganima, fontanicama i raznim figurama u bazenu, iz poznatih crtanih filmova. U jednom od takvih hotela naišli smo na nevjerovatan broj gostiju sa malom djecom, najviše iz Njemačke, Francuske i Rusije. Animatori su imali poseban program za djecu.

Šta više pisati o Tunisu... Osim luksuznih hotela, pješčanih plaža, uz cjenkanje za jeftiniju kupovinu, zabavu po diskotekama, uživanje u mirisima hibiskusa, ruža i jasmina, za oči divnim kaktusima, ne možete a da se ne odmorite i lijepo provedete. Moramo napomenuti i to da je odnos tuniskog dinara TD prema KM 1:1, tako da je kod vanpasionske potrošnje vrlo lako snalaženje, a cijene su vrlo slične našim, čak u pojedinim uslugama i znatno niže. Takozvana "Jasmin revolucija“ se zaista ne osjeti. Građani su dobili ono što je pravda morala zadovoljiti, a sa cvijetom jasmina u ruci ušla u istoriju, samim tim i mi, zadovoljni turisti. Zaista nam je bila čast šetati gradovima i ulicama o kojoj će se sutra učiti iz školskih klupa.

Zaista smo svi oduševljeni, svako na svoj način. Imali smo izuzetan smještaj u pet različitih hotela, među kojima su mnogi sa 4 i 5 zvjezdica, sa "All inclusive" uslugom od 24 sata dnevno, sa pojedinim hotelima koji nude gratis smještaj djeci čak do 15 godina, nemamo opravdanja a da na vas ne prenesemo ovo divno iskustvo koje nam je priuštilo izuzetno ljubazno i profesionalno osoblje Best Rerisen agencije, na čelu sa direktoricom Tatjanom Lahmar, koju i vi možete posjetite u ulici Ferhadija 5 ili na web portalu www.bestreisen.ba.

Nama je sedam dana prošlo bajkovito, a nadamo se da će i vama ukoliko se odlučite da letujete u Tunisu u koji ćete doći direktnim charter letom iz Sarajeva sa najjeftinijim aranžmanima koji se iz BiH nude ovog ljeta.

Agencija Bestreisen je svojim klijentima ove godine pripremila primamljive ponude:

Prvi let 14.06.2011. Sarajevo - Tunis, trajanje 8 dana - 7 noćenja Hotel 3* na bazi polupansiona Paket za dvoje sa uračunatim aerodromskim taksama 1449 KM na istom principu paketa imamo i za tročlane i četvoročlane porodice Hotel 4* All inclusive 1769 KM paket za dvoje sa uračunatim aerodromskim taksama Hotel 5* polupansion 1849 KM paket zadvoje sa uračunatim taksama

Naredni letovi na bazi 8 dana i 7 noćenja su u terminima 21.06, 28.06. i 25.07.

U ponudi su i dva termina sa boravkom od 11 dana i 10 noćenja, od 05.07. do 15.07. i od 15.07. do 25.07. 2011. godine.

Ponuda u terminu od 05.07. do 15.07.2011

Hotel 3* polupansion, paket za dvoje sa taksama 1799 KM, paket za tročlanu porodicu 2 odrasle i jedno dijete 2299 KM Hotel 4* All inclusive paket za dvoje sa taksama 2249KM Hotel 5* All inclusive paket za dvoje sa taksama 2699 KM