{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pohod na Umoljane i Lukomir: Nezaboravna tura za 106 planinara

20.5.2013. u 13:44
122
7
Pohod na Umoljane i Lukomir: Nezaboravna tura za 106 planinara
122
Masovni planinarski pohod u Lukomir upriličen je proteklog vikenda, a na ovu zahtjevnu turu odvažilo se čak 106 planinara iz svih krajeva BiH.
Izlet je organizovalo Udruženje za podršku i razvoj sportskog turizma Avantur iz Sarajeva. Bili su tu članovi PD "Tajan" iz Zenice, članovi PD "Konjuha" iz Tuzle, članovi Udruženja "Ljubitelja prirode Eko - Sport" iz Ključa, članovi i prijatelji Izviđačkog odreda "Safet Ribić" iz Nemile, prijatelji iz HPD "Bjelašnica", te brojne druge Sarajlije, Tuzlaci, Cazinjani, Kakanjci, Fojničani, Olovljani i drugi ljubitelji prirode

Vremenske prilike su, kako kažu, bile idealne za planiranu turu koja je počela ispod starog dijela sela, poznatog kao Gradina. Dalje se grupa laganim tempom uspela na Obalj, a odatle se spustila u Lukomir. Nakon pauze, grupa se uputila uzanom stazom iznad kanjona Rakitnice i bezbjedno stigla u Studeni potok, koji se dičio svojim proljetnim šarenilom boja.

"Bogati pejzaži su ostavljali bez daha i prosto su mamili za fotografisanjem. Najbitnije je napomenuti da je grupa oko 18 sati bezbjedno iz Studenog potoka stigla do polazne tačke u Umoljanima", istakli su iz Udruženja Avantur.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: