Fotoreportaža
0

Pogledajte mladunčad iz beogradskog zoološkog vrta

Sarajevo-x.com
(Foto: Željko Safar/Blic.rs)
Dolaskom proljeća oživio je i beogradski zoološki vrt "Vrt dobre nade". Brojni posjetioci svakodnevno šetaju pored kaveza životinja, ali najviše posjetilaca je sigurno ispred kuće bijelih lavova.

Srbijanski Blic donosi predivnu reportažu o životinjama koje stanuju u beogradskom zoološkom vrtu koji je odnedavno bogatiji za četiri bijela i dva žuta lavića. Razigrana mladunčad ponosno se šepure svojim kavezom i spremno poziraju posjetiocima, koji se naprosto tope gledajući ih.

Lavići zaista jesu najatraktivnije bebe u zoološkom vrtu, ali i mladi i stariji zastajkuju pored brojnih drugih kaveza uživajući u igri životinja.

"Zaista je jedinstvena slika u svijetu da se u jednom kavezu nađu četiri mala bijela lava. Ovo je prvi put da ih ženka nije odbacila, tako da vrijeme provode sa dva mladunčeta običnog lava. Kad pustimo ženke, ne zna se koja čije doji jer su ih obje sve prihvatile. Zaista neponovljiva slika", kazala je za Blic Nadežda Radović, zaposlena u Zoološkom vrtu.

Ispred kaveza bijelih lavova je velika gužva, tako da su i fotoreporteri Blica morali dugo i strpljivo čekati na red da dođu i fotgrafišu životinje koje svakom izmame osmijeh na lice.

No, pažnju posjetioca svakako privlači i Marta, ženka kengura. O njenom mladunčetu brinu zaposleni u zoološkom vrtu.

U popularnom Bebi zoo-vrtu posjetioci mogu vidjeti i mladunče vuka, a dječiju pažnju privlači i sova.

Uživajte u fotografijama iz "Vrta dobre nade" u Beogradu.