Tri minute uživanja
15

Pogledajte kako izgledaju sarajevske znamenitosti u 4K rezoluciji

Klix.ba
Mladi fotograf iz Jajca Amir Bašimamović na svom YouTube kanalu objavio je 4K video u kojem su prikazane sve ljepote glavnog grada BiH.

On je na ovom snimku, koji traje nešto više od tri minute, prikazao spoj orijentalnog i okcidentalnog, religijsku raznolikost, prirodne i arhitektonske ljepote, ali i neka od poznatijih okupljališta po kojima je Sarajevo poznato.

Ovaj kratki isječak sniman je tokom prošlog mjeseca, a radovi na njemu trajali su tri dana. Uglavnom iz ptičije perspektive, Sarajevo je mahom snimano rano ujutro.

"Ja gdje god putujem snimam neke kratke reportaže. Imam fotoaparat i dron, a ovo sve radim čisto iz hobija. Snimanje je moja antidepresiv terapija", opisuje ovaj mladi fotograf sebe i svoj rad.

Amir Bašimamović, rođen 1986. godine u Jajcu, fotografijom se bavi već osam, a video produkcijom tri godine. Do 2015. godine radio je u Agenciji za razvoj turizma u Jajcu, pa je fotografijama nastojao u što ljepšem svjetlu predstaviti i promovirati Jajce i BiH. Prije četiri godine se seli u Švicarsku, ali se i dalje trudi raditi na promociji rodne zemlje.