Ako imate 15.000 dolara sedmično
0

Podvodni hotel nudi uzbudljivi boravak 10 metara pod morem

Klix.ba
Gostima budućeg podvodnog hotela Poseidon će osim luksuza biti zagarantiran uzbudljiv boravak u apartmanima koji će se nalaziti 10 metara ispod nivoa mora.

Turistički kompleks nalazit će u laguni nedaleko od privatnog otoka na Fijiju. U podvodnom diijelu hotela će se nalaziti 25 apartmana, restoran, bar, teretana pa čak i kapela za vjenčanja.

Posjetitelji će za 15.000 dolara sedmično po osobi imati pristup podvodnom kompleksu do kojeg će se dolaziti liftom sa obale.

U kompleksu iznad vode nalazit će se 51 dodatna soba kao i obilje barova, restorana te teniski i golf tereni. No, investitori pretpostavljaju da će većinu posjetitelja privući nevjerovatni pogled na morsko dno i morsko plavetnilo oko odmarališta.

Kako bi istražili mistični podvodni svijet, gosti će moći iznajmiti jednu od četiri podmornice koje će im biti na raspolaganju. Ipak, oni koji budu htjeli privatnost, imat će mogućnost da navuku virtualne zavjese preko stakala svojih apartmana.

Investitor tvrdi da je inspiraciju za hotel pronašao u putničkim podmornicama koje opisuje kao "statistički najsigurniji oblik prijevoza u svijetu", piše Daily Mail.