Turisti izabrali
52

Ovo su najbolji hoteli u kojima možete odsjesti u 2019. godini

Klix.ba
Foto: Tulemar Bungalows & Villas
Foto: Tulemar Bungalows & Villas
Ako ste već sada počeli planirati putovanja, odabir najboljih hotela u kojim možete odsjesti sigurno će vam dobro doći. Titulu najboljeg hotela ove godine odnio je Tulemar Bungalows & Villas u Manuel Antoniju (Kostarika).

Dva turska hotela osvojila su značajna priznanja. Kayakapi Premium Caves u Kapadokiji u Urgupu osvojio je nagradu za najbolji luksuzni hotel na svijetu, dok je Maxx Royal Kemer Resort u Kemeru zauzeo mjesto najboljeg porodičnog hotela.

Najpristupačniji hotel je Lurdeia u Bermeu u Španiji, u kojem boravak prosječno košta samo 65 dolara po noći. Turisti kojima je najbitnija dobra usluga rekli su da im je hotel Holiday Emerald u Hanoju u Vijetnamu najbolji.

Dobitnici nagrada određuju se pomoću milion recenzija i mišljenja ostavljenih na TripAdvisoru svake godine. Stranica je analizirala više od 7.800 nekretnina u 94 zemlje i osam regija širom svijeta kako bi se utvrdili ovogodišnji pobjednici.

Na prvom mjestu je Tulemar Bungalows & Villas. Ovaj hotel se nalazi u turstičkom naselju Manuel Antonio u Kostariki. Ovo odmaralište nalik na džunglu nalazi se na padini koja gleda na Pacifik. Ima vlastitu plažu, kao i jedinstvene vile namijenjene samo parovima. Prosječna cijena noćenja je 243 dolara.

Foto: Kayakapi Premium Caves Cappadocia
Foto: Kayakapi Premium Caves Cappadocia

Na drugom mjestu je Kayakapi Premium Caves Cappadocia koji se nalazi u Urgupu u Turskoj. Cijena noćenja u ovom hotelu je 285 dolara.

Foto: Hotel Lurdeia
Foto: Hotel Lurdeia

Hotel Lurdeia u Bermeou u Španiji proglašen je hotelom koji ima najbolju ponudu. Smješten je u Baskiji, a hotel nudi miran bijeg u prirodu za stanovnike grada. Turisti kažu da je hotel veoma čist, a osoblje gostoljubivo. Cijena noćenja je u prosjeku 65 dolara.

Foto: Hotel Anastasis
Foto: Hotel Anastasis

Najbolji apartmani su Anastasis u Santoriniju u Grčkoj. Ovaj apartmanski hotel nudi mnoge pogodnosti poput hidromasažnih kada i vlastitih bazena. Cijena noćenja je u prosjeku 413 dolara.

Foto: Holiday Emerald Hotel
Foto: Holiday Emerald Hotel

Holiday Emerald Hotel u Hanoju u Vijetnamu nalazi se na petom mjestu hotela s najboljom uslugom. Ovaj hotel se ponosi modernom i luksuznom destinacijom u staroj četvrti Hanoj. To je samo pet minuta hoda do poznatog jezera Hoan Kiem, noćne tržnice, shopping centra Trang Tien Plaza i još mnogo toga. Cijena smještaja je 49 dolara po noći.

Foto: 25 Boutique B&B
Foto: 25 Boutique B&B

Na šestom mjestu nalazi se 25 Boutique B & B u Torquayju u Engleskoj. Ovaj hotel ne nudi samo krevet i doručak. On ima šest nevjerovatno luksuznih spavaćih soba. Tokom svog boravka bit ćete usluživani svježim mlijekom i domaćim keksima. Cijena noćenja je 178 dolara.

Foto: Lani's Suites Deluxe
Foto: Lani's Suites Deluxe

Hotel koji je ocijenjen kao najromantičniji je Lani's Suites Deluxe u Španiji. Ovaj hotel ima 25 apartmana na plaži koji pružaju zapanjujući pogled na Atlantski okean. Turisti su kazali da u ovom hotelu mogu biti maksimalno opušteni. Cijena noćenja iznosi 489 dolara.

Foto: Maxx Royal Kemer Resort
Foto: Maxx Royal Kemer Resort

Hotel koji je ocjenjen najboljim porodičnim hotelom je Maxx Royal Kemer Resort u Kemeru u Turskoj. U ovom hotelu doživjet ćete višestruki užitak. U njemu možete uživati u ukusnoj hrani svjetski poznatih kuhara, predivnim vilama, spa centru, prekrasom bijelom pijesku i profesionalnim uslugama čuvanja djece. Cijena noćenja u ovom hotelu je 1.273 dolara.

Foto: Hotel Ikos Oceania
Foto: Hotel Ikos Oceania

Najbolji hotel s all-inclusive konceptom je Ikos Oceania u Grčkoj. Ova luksuzna nekretnina posjeduje 15 hektara vrtova s panoramskim pogledom na prekrasno Egejsko more. Cijena noćenja je 602 dolara.