Velike atrakcije
16

Ovo su dvije destinacije koje treba posjetiti svaki ljubitelj "dobre kapljice"

Klix.ba
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Ljubitelji vina od sada mogu otići na odmor u pravo bure koje je okruženo vinogradima. Ovo odmaralište se nalazi u Portugalu, a nedugo nakon otvaranja postalo je prava atrakcija. Sličan objekat može se pronaći i u Meksiku, gdje postoji Tequila Hotel.

Buradi u hotelu vina su velike 30 metara i sadrže duple okrugle krevete, privatne ormare i veliko kupatilo, te krovne prozore i privatnu terasu.

Osim toga, imaju klimu i Wi-Fi. Noć u ovom apartmanu košta od 190 eura do 205 eura, ovisno o tome da li želite doručak. Za goste kojima se ne sviđaju buradi dostupan je hotel sa sobama normalnog izgleda.

"Ovo je idilično romantično okruženje, a apartmani pružaju unikatan doživljaj svakom posjetiocu", navodi se na stranici za iznajmljivanje.

Sličnu atrakciju možete pronaći i u Meksiku, u hotelu koji je smješten na lokaciji gdje raste Agava, biljka od koje se pravi alkohol. Cijene su jeftinije nego u hotelu vina, ovdje noć košta 170 eura.

Prema recenzijama postavljenim na ovim hotelima, preporučuju ih i samci, ali i cijele porodice. Hotel u Meksiku u podzemlju ima restoran u kojem možete uživati u raznovrsnoj ponudi pića i hrane.