Ovako tokom zime izgleda pustinjski turizam u beduinskom okruženju

Piše: A. Džano/Klix.ba
1.1.2015. u 14:31
10
8
Ovako tokom zime izgleda pustinjski turizam u beduinskom okruženju
10
1/7 Foto: Klix.ba
2/7 Foto: Klix.ba
3/7 Foto: Klix.ba
4/7 Foto: Klix.ba
5/7 Foto: Klix.ba
6/7 Foto: Klix.ba
7/7 Foto: Klix.ba
Nepregledne i na prvi pogled neiskoristive pustinjske ravnice zauzimaju veliki dio teritorije Egipta. Ipak, to nije zaustavilo Egipćane da praktično iz nečeg neupotrebljivog stvore turističku atrakciju.
Nedaleko od poznate turističke destinacije Sharm el-Sheikha Egipćani nude nezaboravnu vožnju quadovima kroz pustinjske krajeve, čak i u zimskom periodu, kada su temperature, pogotovo noću, nešto niže.

Organizovane grupe i kolone od dvadesetak quadova moguće je vidjeti cijelim tokom putovanja. Zalazak sunca iznad beduinskih naselja nezaboravno je iskustvo, a vožnja u večernjim satima, poseban je ugođaj.

Tokom noći, u beduinskom okruženju, Egipćani za turiste pripremaju i svoju hranu, lagani mesni obrok sa različitim salatama, a posjetioci mogu uživati u čajevima, nargili i posebnoj vrsti zabave, svojstvene ovom dijelu svijeta.

Tradicionalni plesovi i muzika, ali i trbušne plesačice koje mame svojom ljepotom noćne sate odmora u pustinji čine mističnim i nezaboravnim.

Zbog opasnosti koje u ovom dijelu Egipta predstavljaju organizovane terorističke grupe, Egipćani provode značajne sigurnosne mjere u blizini svih turističkih atrakcija.

I pored takvih opasnosti, Egipćani ne prestaju privlačiti turiste u svoje pustinjske krajeve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: