|

Klix.ba u Egiptu: Pogledajte kako danas izgleda ljetovalište Sharm el-Sheikh

Klix.ba u Egiptu: Pogledajte kako danas izgleda ljetovalište Sharm el-Sheikh
74
Piše: A. Džano
15.12.2014. u 09:17
59
komentara
74

dijeljenja
1/13 Foto: Klix.ba
2/13 Foto: Klix.ba
3/13 Foto: Klix.ba
4/13 Foto: Klix.ba
5/13 Foto: Klix.ba
6/13 Foto: Klix.ba
7/13 Foto: Klix.ba
8/13 Foto: Klix.ba
9/13 Foto: Klix.ba
10/13 Foto: Klix.ba
11/13 Foto: Klix.ba
12/13 Foto: Klix.ba
13/13 Foto: Klix.ba
Podignuto na obalama Crvenog mora, gdje su temperature visoke tokom cijele godine, ljetovalište Sharm el-Sheikh zasigurno je jedno od najljepših na svijetu.
Skoro pa nestvarne rezidencije sa pogledom na more, šetališta, bazeni, obilasci primorskih krajeva, vožnja quadovima kroz pustinju, restorani koji služe talijansku, tursku ili kinesku hranu... svako ljetovanje u Sharm el-Sheikhu čine nezaboravnim iskustvom.

Brojni Bosanci i Hercegovci posjećivali su ovo ljetovalište prije revolucije u Egiptu 2011. godine.

Cijene nikada nisu bile nižeDanas se ova zemlja oporavlja od slike koja je 2011. godine poslata svijetu – protesti, teroristički napadi i krvoprolića značajno su utjecali na pad u oblasti turizma.

Kako ističu hotelijeri, cijene u ovom dijelu Egipta nikada nisu bile niže.

"Prednost egipatskih ljetovališta u odnosu na one u Turskoj, gdje putuje većina turista iz BiH, jeste u tome što mjesta kao što je Sharm el-Sheikh imaju toplu klimu 12 mjeseci u godini“, kaže jedan od hotelskih menadžera u ovom gradu.

Sharm el-Sheikh danas ima više od 250 hotela i odmarališta, a ovaj grad je još uvijek jedno veliko gradilište.

Izgradnja infrastrukturnih objekata, zabavnih parkova i odmarališta započinje na mjestima gdje je nekada bila samo pustinja.

Sharm el-Sheikh najviše posjećuju EvropljaniU ovom kraju oblačno i kišovito vrijeme svojstveno je jedino prvim danima marta. Zbog toga Sharm el-Sheikh privlači turiste iz cijelog svijeta, a pogotovo Evrope.

Najviše je Rusa, pogotovo u zimskom periodu. Nijemci i građani zemalja istočne i centralne Evrope također u velikom broju dolaze u ovaj grad.

"Cijene u decembru su mnogo niže nego ljeti. Odlučili smo ovdje odmarati uoči Nove godine. Od ovoga je teško pronaći nešto bolje“, kažu Mikhail i Ana koji su iz Rusije doputovali u Sharm el-Sheikh.

Zbog sniženja cijena, u Sharm el-Sheikhu je sada moguće pronaći smještaj za šezdeset dolara dnevno bez ograničenja na hranu i piće, alkohol, kao i sve aktivnosti unutar odmarališta, kao što su korištenje rekreacionog centra, spa i brojne druge.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...