Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je još dobro. Nama do Ploča treba 6 sati. To je najveća tragedija. Bolju infrastrukturu imali za vrijeme Austro-Ugarske.
to je još dobro... žena mi sa kolegicama išla na seminar u Sarajevo... vratila se u tek u pet ujutro...
@BikKojiSijedi naravno... skoro svaki vikend kaže moraju njih tri na nekakav seminar...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A na konjima 1838 za 42 sata. Dobro je napredujemo. Polako ali sigurno
Sa dobrim konjem, ako ti da neku ragu onda si tek najebo, da prostiš.
Nekad na konjima, sada sa konjima...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dok u Japanu tehnicki moze i brzina od 600 km/h kod nas se Selma jos uvijek naginje kroz prozor!
Eto ko taj tip sto je pisao clanak vozio se od Sarajeva do Sofije pa zna.
Vozom se voziš a vlakom se navlačiš
što lupate. lako mu je uporediti relaciju pariza i berlina kad je sve ravno i može ići koliko hoće. što ne uporedi vožnju sa austrijom gdje u onim istim relijefima sličnih kod nas u Bosni voz ne ide brže od 60-70. pa nek uporedi na primer schladming - linz
Dobro je ovo za 46 sati, kažu da u BiH postoje krajevi do kojih se vozom ne može nikako stići. Recimo, do Bihaća vozom ko stigne, svaka čast. A pruga ima, elektrificirana nekada (za vrijeme onog lopova JBT).
Nema ba u nas ovaj talgo voz fura ko oluja
Koliko treba vozom iz Sarajeva do Mostara?? 3 sata? za 130 KM? mama mi je neki dan otisla u Italiju, uzela brzi voz iz Milana do Rima (540KM) - 3sata i 30minuta. Kakva je ovo vukoyebina od zemlje, to je neopisivo.
Ja bih razumio da je država odlučila da se orijentira prema masovnoj, ubrzanoj gradnji autocesta pa je zato zanemarila željeznički saobraćaj, ali kod nas ni autocesta ni željeznica, na glavnim cestama u državi ti izleti traktor, motokultivator, čobani sa ovcama itd., prefenomenalno. Trebalo bi uvesti šok turizam kod nas da ljudi iz inostranstva dolaze ovdje da budu šokirani i onda se vraćaju zadovoljni sa svojim matičnim državama.
pa poenta je sto mi kad sjednemo u sarajevu i krenemo u sofiju volimo razgledati okolinu pa se pokačimo po prozorima i tako e sad ako je vlak mnogo brz recimo 200km po satu nemores nis vidjet tako da mi obožavamo naših 30-45 km po satu što je svi znamo idealno za upoznavanje okoline kroz prozor vlaka
Od Bihaća do Sarajeva brzi voz sa talgo vagonima 12 sati, sreca pa su ga ukinuli
Ono je sramota bilo zvati brzim vozom, lokomotiva izgleda kao da je iz 1945.
Od Sarajeva do Doboja 4 sata heh
Danas je 100. godisnjica smrti naseg predzadnjeg Kaisera, njegovog carskog i kraljevskog apostolskog velicanstva Franza Josepha I od Austrije. Neka mu je vjecna slava, njegovi odani Bosnjani. Da su nad nama nastavili vladati njegovi potomci, a ne razna bagra iz Beograda (kraljevi i Tito-Lito), putovali bi i mi danas do Beca za 6 sati
bosna bila modernija u turskom i austrougarskom carstvu nego danas
narode bjezite iz ove drzave sto prije to bolje...
jeste al zato je tih 46 merak, nigdje nema ovog šehera i meraka