Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma nemoguće da je Sarajevo na listi... Ovdje ga razni stručnjaci svakodnevno nazivaju kasabom, mahalom, svakakvim pogrdnim nazivima... Lijepo naše Sarajevo!!!
Hvala vladi kantona sto je vratila grad na prave staze.
Kad jedan New York Times preporuci, to je vec nesto. Kako je krenulo, vracamo se iz Njemacke.
Preoprucuje kao destinacija za putovanje a ne za zivot, da si samo procito/la clanak umjesto naslova znao/la bi. Generacija sa rasponom koncentracije od 5 sekundi nije sposobna procitat krakti clanak od 4-5 redova
Judy Collins:”Pjesma o Sarajevu”:Nemam gdje da se sakrijem,gdje da odem.Pruzam ruku,dodirujem smrt licno,samo jos jedan sveti dan u Sarajevu…Patio si ovdje u Sarajevu,Hrabrost si pokazao publici svijeta,Plakali smo i molili se za Sarajevo.Djeca opet plesu u Sarajevu,..Neka se mir nastavi,Sarajevo.”
Odlicno. Lijepo vidjeti. Sad ocistite grad, Miljacku, zabranite prosjacima da maltreritaju turiste cak I dok piju kafu, “sredite” takozvane taksiste na aerodromu, pobrinite se da nema busenja gumi na autima, uklonite ulicne prodavace koji podrzavaju sivu ekonomiju i mozda onda Sarajevo ce biti spremno kako dolikuje evropskom gradu.
Prljav grad, nažalost. Ali realno, zimi prezagadjen
Šta kažu u reklami: prodišite punim plućima-karcinom zagarantovan!
Lektori, ba, ne mòre "za posjetiti". Za + infinitiv je nepravilna konstrukcija u našemu jeziku. "Za posjetu" - mòre.
Sarajevo je prelijepo za posjetiti, kad znaš da ćeš otići
Da li je Istocno Sarajevo na lisi ili Sarajevo, naslov je konfuzan zbilja
posjetio sam prošle godine sarajevo,sada ću opet i ove godine,ali šta imam od toga,jedino bašćarišija i tako te stvari,a mogao sam se i preseliti tamo da vidim i ja tu ljepotu vala.
Ih pa Sarajevo je divan turisticki grad, koji naravno ima jos mnogo neiskoristenih potencijala, turizam bi mogao biti i jaci puno..