Putovanja
55

Najstarija stjuardesa na svijetu ima 80 godina: Život Amerikanke koja leti šest decenija

Klix.ba
U 80 godini odlazak u penziju je posljednja stvar na koju misli najstarija stjuardesa na svijetu Bette Nash. Ona je radila kao stjuardesa skoro 60 godina i to za istu aviokompaniju.

Nash je počela raditi za Eastern Airlines, sada American Airlines, kada je imala 21 godinu i kada je Dwight Eisenhower bio predsjednik. Avionske karte su tada koštale samo 12 dolara, a rezervacije nisu potrebne.

"Moja omiljena priča uključuje sve mogućnosti pomoći našim klijentima i osjećam kao da me moj posao stavlja u poziciju da imam posebnu pažnju i ljubaznost“, izjavila je za Nasha osvrćući se na svoju karijeru.

Sada, na svojoj dnevnoj relaciji Washington- Boston, ona ima putnike koji je pozdravljaju sa zagrljajem kao da su stari prijatelji.

"Volim sve naše stalne goste i ispunjavaju me novi. Istinski sam uživala s bezbrojnim interakcijama a putnicima i ima toga i previše za ispričati", izjavila je stjuardesa.

Ova osamdesetogodišnjakinja je započela svoju karijeru 4. novembra 1957. godine. Svu pažnju je poklonila poslu i romantici na nebu.

U vrijeme kada je počela raditi, stjuardese su jela služile u bijelim rukavicama, a ljudi je bila dozvoljeno da puše tokom leta. Iako se avioindustrija potpunosti promijenila, ona i dalje voli raditi isto.

Nash je također kazala da joj je najšokantnija promjena bila kada je tokom svoje karijere vidjela kako se mijenja tehnologija. Nedavno se morala prilagoditi i tome.