CNN preporučuje
0

FOTO / Najromantičnije destinacije za medeni mjesec

Sarajevo-x.com
Švicarska
Medeni mjesec je putovanje na koje se odlazi jednom u životu. Stoga, odabir romantične destinacije zahtijeva pažljivo planiranje.

Novopečeni mladenci trebaju odabrati lokaciju na kojoj će se moći usredotičiti jedno na drugo. CNN je napravio listu najromantičnijih destinacija, savršenih za medeni mjesec.

Švicarska Možda nije egzotična, ali je jedna od najromantičnijih destinacija. Očaravajući krajolici, sigurnost i uređenost su neke od njenih odlika. Parovi mogu uživati jedno u drugom, što je čitav smisao putovanja.

Tahiti Ime je dugo bilo sinonim za tropski raj. Jedan od najvećih medeni odredišta u svijetu, Tahiti nudi čisti raj i puno romantike. Ovdje se možete opustiti u suncu, roniti, uživati u plodovima mora.

Maroko Zemlja nevjerovatne raznolikosti i ljepote. Prekrasni prirodni krajolici i bogati kulturno nasljeđe će vas oduševiti. Obavezno posjetite plažu Essaouira, gdje je Jimi Hendrix često boravio, obiđite džamije sa najvišim minaretima na svijetu i putujte kroz masivne pješčane dine u Sahari.

Portugal

Iako je ponekad u sjeni svoje velike bivše kolonije Brazila, kombinacija dvoraca, pješčanih plaža i osebujnih lokalnih vina, čine Portugal nenadmašnom turističkom destinacijom. Glavni grad Lisabon jedan je od najstarijih gradova Evrope, a većina kuća napravljena je od debelih kamenih zidova tako da je ljeti uvijek svježe, a tokom zime toplo.

Južnoafrička Republika Osebujna kultura i nevjerovatni prirodni krajolici će vas ostaviti bez daha. Krenite od Capetowna prema jednom od Singita rezervatu koji gostima nude nevjerovatno gostprimstvo i luskuz. Kolibe su mješavina afričkog naslijeđa i evropskog modernog dizajna.

Bequia, Karibi Tempo života u ovom dijelu Svetog Vincenta i Grenadina je toliko usporen, a atmosfera tako opuštena da će iscrpljenim mladencima, nakon sresa oko pripreme vjenčanja, boravak ovdje biti iscjeljujući i za tijelo i za duh.

Maine Coast Možda nije najbolje mjesto za plivanje, ali obala Mainea je neodoljiva sa svojim šarmom i dobrom morskom hranom. Cijela obala je prekrasna, ali ne propustite obići Nacionalni park Acadia na planini Desert Island.

Ostrva Turks i Caicos, Karibi Na glavnom ostrvu Provo naći ćete sve što vam je potrebno, ali su mjesta prema istoku šarmantnija. Savršeno mjesto za romantičnu šetnju novopečenih mladenaca je Salt Cay.

Kambodža Posjeta ovoj zemlji bit će izuzetno emocionalna zbog još vidljivih posljedica građanskog rata. No, nada lokalnog stanovništva je nepresušan izvor inspiracije. Ne propustite posjetiti kompleks hramova Angkor Wat u kambodžanskoj džungli, ali ostavite dovoljno vremena za opuštanje na Gulf of Thailand in Kep. Istražite antičke ruševine i počastite se svježim rakovima.

Rim, Italija Nema mnoge gradova na ovoj listi, ali Rim je iznimka. Savršen grad za lutanje između drevnih kvartova i otkrivanje neodoljivih restorana, svirki sa živom muzikom i usputnih kafića. Ako insistirate na urbanom medenom mjesece, Rim je savršen izbor.

Na CNN-ovoj listi najromantičnijih destinacija za medeni mjesec našli su se još i Antarktik, Francuska, Costa Rica, Argentina, Japan, Hawaii, Meksiko, Kanada i druge.