U pustinji
44

Najpopularniji hotel na Instagramu nalazi se u Abu Dhabiju: Odmor za dušu i raj za oči

E. LJ.
Foto: Anantara Photo Selects
Mnogi ljudi koriste Instagram kako bi pronašli turistička odredišta koja će posjetiti i mjesta na kojima će boraviti. Potvrdu najpopularnijeg hotela na Instagramu ove godine dobio je Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara u Abu Dhabiju.

Publikacija Luxury Travel Advisor provela je internet anketu u svrhu otkrivanja koji je najpopularniji hotel na Instagramu, a pobjedu je odnio Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara u Abu Dhabiju.

Ova nevjerovatna nekretnina s pet zvjezdica nalazi se u pustinji Rub'al Khali (Prazna četvrt), a do nje možete doći automobilom ili helikopterom.

U jednostavnom dizajnu recepcije hotela ističe se ogromni elegantni luster, a u lobiju hotela postavljeni su veliki prostori s pogledom na pustinju. Sličan pogled na pješčane dine nude i hotelski restorani, a pogled s krova hotela je nesvakidašnje iskustvo. Veoma su fotogenične i hotelske sobe u kojima preovladavaju zemljane boje. Odmaralište Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara ima 206 soba, a cijene se kreću od 354 do 1.225 dolara za noć.

"Ovaj hotel osmišljen je kako bi pomogao gostima da se osjećaju kao da su kilometarima daleko od brzog gradskog života", rekao je menadžer Adrian Stoppe za Insider.

Instagram influenseri saglasni su da je nemoguće odabrati najzanimljivije mjesto u ovom hotelu, jer postoje mnoga mjesta na kojima aparatom možete ovjekovječiti zapanjujuće zalaske sunca u pustinji.