{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar na popisu najboljih evropskih destinacija

S
20.5.2010. u 21:40
0
26
Mostar na popisu najboljih evropskih destinacija
0
Mostar na popisu najboljih evropskih destinacija
Mostar
Grad na Neretvi našao se na popisu najboljih evropskih destinacija popularnog američkog radio i TV voditelja Ricka Stevesa, koji je autor mnogih vodiča za putovanja. Za Stevesa kažu da poznaje Evropu kao njegova leđa njegov ruksak.
O Mostaru je napisao: "Petnaest godina nakon što je završen rat najprivlačniji bh. grad, Mostar, ponovo je vrijedna i isplativa destinacija. Uprkos ožiljcima rata, izgorjelim zgradama i rupama od metaka koje su posvuda, Stari grad je u velikoj mjeri restauriran.

Stari most, izgrađen u 16. stoljeću za vrijeme osmanske vladavine sultana Sulejmana Veličanstvenog simbol je mostarskog preporoda. Grad polako prevladava nasljeđe brutalnog rata koji je završio u 1995. godini."

Na listi su se uz Mostar našli i Hallstatt (Austrija), Hydra (Grčka), The Cotswolds (Engleska), Istanbul (Turska), Vernazza (Italija), Tallinn (Estonija), pariška ulica Rue Cler, Baden-Baden (Njemačka), Dingle Peninsula (Irska), Firenza (Italija), Gimmelwald (Švicarska), Blackpool (Engleska), Prag (Češka), Ærø (Danska), Algarve (Portugal), Bruges (Belgija), Venezia (Italija).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li vaša djeca vakcinisana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: