{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar među deset najljepših mjesta na Balkanu koje treba posjetiti ovog ljeta

19.6.2014. u 14:00
211
65
Mostar među deset najljepših mjesta na Balkanu koje treba posjetiti ovog ljeta
211
Na Balkanskom poluotoku nalaze se neke od najpoznatijih turističkih destinacija u Evropi. Cijela regija nudi bogatu historiju, domaću hranu, avanture i neka od najljepših prirodnih okruženja na svijetu. Sa oko 15 zemalja koje su dijelom ili cijelom površinom na Balkanskom poluotoku, svaki posjetilac može da bira gdje da ide i sigurno neće pogriješiti.
Jezero Bled - Slovenija <br />
Jezero Bled - Slovenija


Portal za putovanja Earthtraveling.com preporučuje deset najljepših i najpoželjnijih destinacija koje bi trebalo posjetiti već ovog ljeta.

Bledsko jezero, Slovenija

Ovaj mali alpski grad na sjeverozapadu Slovenije nalazi se na obali jezera Bled, čija plava boja vode okružuje malo ostrvo i malu baroknu crkvu. Nakon dvosatne šetnje oko jezera, posjetite sednjovjekovni dvor na vrhu brda za panormaski pogled, a zatim vratite energiju uz lokalni specijalitet: kremšnitu koja se služi godinama u hotelu Park.

Plitvička jezera - Hrvatska
Plitvička jezera - Hrvatska


Plitvička jezera, Hrvatska

U jednom parku možete posjetiti velike vodopade, jezera, šumu... Boje jezera idu od azurno plave do zelene, pa i sive. Boja vode se neprestano mijenja zavisno od količine minerala ili organizama prisutnih u jezeru i nivoa pod kojim sunčeva svjetlost pada na vodu. Šesnaest jezera formiranih prirodnim putem branama sedre je podijeljeno na donja i gornja jezera. Plitvička jezera su sigurno lokacija za istinsko divljenje prirodi.

Svesti Stefan, Crna Gora
Svesti Stefan, Crna Gora


Sveti Stefan, Crna Gora

Crna Gora je država na Balkanu, na obali Jadranskog mora. Ovo je istinski balkanski dijamant. Na obali, blizu Budve, nalazi se resort Sveti Stefan sa sobama u vidu koliba iz 15. stoljeća, spa sadržajima, restoranom i ostalim hotelskim sadržajima.

Meteora - Grčka
Meteora - Grčka


Meteora, Grčka

Meteora je područje u Tesaliji (centralna Grčka), a Kalampaka je grad nastao na kamenim tornjevima Meteore. Ono što je čini posebnom su samostani na vrhu kamenih tornjeva. Ti samostani, vrhovi na koje se trebate popeti i putevi za hiking dovode mnoge turiste baš u Meteoru.

Mostar, Bosna i Hercegovina

Mostar - Bosna i Hercegovina
Mostar - Bosna i Hercegovina


Nalazi se na rijeci Neretvi i jedan je od historijskih gradova Bosne i Hercegovine. Također, jedan je od rijetkih gradova sa bogatom kolekcijom otomansko-islamske arhitekture. Glavvo obilježje ovog grada, Stari most, sagradili su na rijeci Neretvi Otomani još davne 1556. godine.

Ohridsko jezero - Makedonija
Ohridsko jezero - Makedonija


Ohridsko jezero, Makedonija

Ohridsko jezero ležI u dolini između Ohrida i Struga, na granici između Makedonije i Albanije i sedmo je najdublje jezero u Europi. Voda Ohridskog jezera potječe uglavnom od mnogobrojnih izvora na površini i ispod zemlje. Zbog toga ga mnogi naučnici smatraju jedinstvenim. Ohridsko jezero je broj jedan na listi turističkih destinacija u Makedoniji, što čini gradove Ohrid i Struga najposjećenjim gradovima u ovoj zemlji.

Nesebar- Bugarska
Nesebar- Bugarska


Nasebar, Bugarska

Nesebar je jedan od najstarijih gradova u Bugarskoj. Grad, koji se nalazi na poluotoku, u Crnom moru, sastoji se od dva dijela koji su povezani kanalom. U jednom dijelu su smještene stare zgrade i crkve, a na ulazu u stari dio Nesebara postoje i ostaci bedema. 1983. Godine su spomenici kulture iz ovog mjesta dodani na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Tokom posljednjih deset godina naselje se pretvorilo u moderni europsku grad s atraktivnim hotelima i nudi odlične uslove za turiste. Plaže su čiste, a ljubiteljima mora i kupanja je na raspolaganju bogata ponuda za kupanje, ronjenje i ribolov.

Drakulin dvorac- Rumunija
Drakulin dvorac- Rumunija


Drakulin dvorac, Rumunija

Turisti koji posjete Ruminiju, sigurno su obišli i Drakulin dvorac koji se nalazi u neposrednoj blizini Brasova u Rumuniji. To je popularna turistička atrakcija u ovoj zemlji, a njegova historija datira iz 13. stoljeća.

Sarande, Albanija
Sarande, Albanija


Sarande, Albanija

Sarande je jedna od najpopularnijih destinacija u Albaniji. Ona je poznata po svojoj vedroj, elegantnoj i romantičnoj auri koja je posebna za zaljubljene parove. Sarande se nalazi u idiličnom zaljevu u Jonskom moru, a okruženo je netaknutom plavom vodom, pješčanom plažom i šetalištima.

Niš- Srbija
Niš- Srbija


Niš, Srbija

Niš je kulturno, industrijsko i administrativno središte na rijeci Nišavi u Srbiji. Niška tvrđava, arheološko nalazište i toranj su samo neke atrakcija u ili oko Niša koje treba posjetiti. Niška tvrđava je važan historijski spomenik koji se izdiže na desnoj obali rijeke, sa pogledom na naselja starija od dva milenija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: