520 dolara noćenje
24

Luksuzni hotel u Južnoj Africi nudi gostima spavanje u vozu parkiranom na mostu

Dž. L.
Foto: Kruger Shalati
Foto: Kruger Shalati
Iako je otvorenje luksuznih hotela usporeno ove godine zbog ekonomskih posljedica pandemije, ipak postoji nekoliko novih uzbudljivih odmarališta koja se pokreću ove godine. Jedno od takvih smješteno je u Africi.

Kruger Shalati voz na mostu možda je jedan od najintrigantnijih hotela koji se gradi ove godine. Riječ je o hotelu koji je ustvari voz parkiran na željezničkom mostu u Južnoj Africi.

Ovo jedinstveno luksuzno odmaralište ustvari je djelimično smješteno na historijskom mostu Selati na rijeci Sabie u zadivljujućem Nacionalnom parku Kruger. Novouređeni voz raspolaže sa 24 luksuzne sobe od kojih svaka ima nevjerovatan pogled na rijeku i park.

Datum otvaranja hotela još nije poznat, ali zaposlenici kažu za CNN Travel kako su uvjereni da će hotel primiti prve goste do decembra 2020. godine.

Svaku od soba u hotelu ili vozu dizajnirali su lokalni umjetnici, a gostima su dostupni i zasebna kuhinja i bazen.

Ipak, postoje ograničenja za roditelje s djecom. Samo će djeca od 12 godina i iznad moći boraviti u ovom hotelu, dok bi do 2022. godine u hotelu trebalo biti izgrađeno još sedam porodičnih soba.

Kruger Shalati u mnogome je povezan s historijom samog nastanka Nacionalnog parka Kruger koji je prije gotovo stotinu godina bio atraktivno putničko odredište. Vozovi bi se prilikom dugih vožnji kroz Južnu Afriku preko noći parkirali na istom mjestu gdje je sada smješten hotel.

Hotel je smješten u blizini kampa Skukuza unutar Nacionalnog parka Kruger, u kojem slobodno lutaju lavovi, leopardi, nosorozi, slonovi i afrički bivoli.

Jedna noć u ovom hotelu koštat će najmanje 520 dolara po osobi.