Putovanja
12

Luksuzna odmarališta na Karibima namijenjena samo odraslima

Klix.ba
Olive Boutique Hotel
Izlasci do ranih jutarnjih sati, spavanje i odmaranje do podneva i potpuno uživanje s uslugom 0-24, tako izgleda idealan odmor za parove na Karibima.

Nebitno je da li želite divljni, romantični ili mirni vikend, odmarališta na Karibima pružaju sve što je potrebne da se turisti osjećaju ugodno. Neke ugostiteljske firme odlučile su da njihova odmarališta budu namijenjena samo za odrasle (boravak djece nije dozvoljen), kako bi parovi i roditelji uživali u odmoru bez stresa i grižnje savjesti.

Sonesta Great Bay Beach Resort nalazi se u St. Maartenu koji je blizu glavnog grada Philipsburga i idealan je za one parove koji žele imati mirnu večeru pored mora. Odmaralište ima plažu dugu 1,6 kilometara. Aranžmani su all-inclusive i odmaralište ima 257 soba i apratmana, tri bazena, spa, teniske teren i kazino. U ponudi su brojne aktivnosti tokom dana, a romantika je zagarantovana navečer.

Sandals Royal Bahamian je mjesto gdje su Beatlesi snimili komediju "Help!" 1965. godine, a Vojvoda i Vojvotkinja od Windsora provode godišnje odmore. Sadrži sedam bazena, šest vrtoglavih tobogana, masažni centar, a u okviru aktivnosti nude jedrenje i ronjenje.

Hedonism je možda jedno od najkontroverznijih odmarališta za pojedine turiste. U njemu je svejedno dali ćete imati odjeću na sebi ili ne. Sobe sadrže kraljevske krevete sa ogledalima na plafonu, a u hotelu se nalazi prodavnica s igračkama za odrasle. Pizzu vam dostavljaju u đakuziju, a svako veče organizuju tematske večeri u donjem rublju, kao pjena party.

Olive Boutique Hotel je unikat jer je miks raznih stilova. Na vrhu se nalazi party bar, bazen u kojem se nalaze šankerske stolice, te spa i masažni centar. The Club, Barbados Resort & Spa je spoj šarma Bahama i britanske vibre. All-inclusive aranžman nudi vam doručak na balkonu uz šampanjac, poslijepodnevni čaj, tri bazena, dva a la carte restorana, posebno uređenu plažu i mnogo vodenih sportova. Tu su i barovi na plaži koji danju nude brendije i maritinije, a noću tamne rumove i koktele.

Galley Bay hotel kreacija je francuskog umjetnika koji je inspiraciju pronašao u Tahitiju. Srčane boje, plafoni od bambusa i kolibe koje garantuju privatnost.