Putovanja
164

Kristalno čisto more, netaknute plaže i pastelno obojeni grad: Portoriko je dragulj Kariba

Klix.ba
Foto: Facebook
(Foto: Facebook)
Poznat po svojim tropskim otocima i plažama svjetske klase, Karibi su često odredište bogatih i slavnih. Zahvaljujući letovima koji su u posljednje vrijeme uspostavljeni prema ovom otočju, putovanje mogu priuštiti i ostali.

Od novembra prošle godine, Britanci mogu putovati direktno iz Londona na Karibe i to po pristupačnim cijenama. Turistima su privlačna i druga žarišta kao što su Kuba i Dominikanska Republika, a u posljednje vrijeme i slobodna država Portoriko.

Ovo je mjesto riznica neistraženih plaža, kristalno čistog mora, idiličnih otoka, ekskluzivnih hotela i sportova na vodi svjetske klase. Pastelno obojeni glavni grad San Juan je savršena kombinacija starog i novog - grad zanimljive i šarolike kulture sa zanimljivim miksom restorana i barova iz kojih isijavaju tropski zvukovi i odakle se pruža pogled na beskrajnim besprijekorno čiste plaže.

Jedan turista je kazao da mu je 48 sati, koliko je proveo u ovom gradu, omogućilo da se istraži stare šarene, kamene ulice, doživi grad bogate kulturne baštine i boravi u jednom od najpoznatijih hotela.

Stari San Juan je najstarije naselje u Portoriko. Na zidovima građevina može se osjetiti španski duh, pojačan vlastitim karipskim tropskim šarmom. San Juan je raj na zemlji, a hoteli s pet zvjezdica hotele se mogu pohvaliti besprijekornim pogledom na more i idiličnim plažama.

Hotel Condado Vanderbilt jedan je od najboljih hotela u glavnom gradu, nekada poznat kao socijalni epicentar San Juan. Uživajte u fotogaleriji tropskog područja.