Putovanja
0

Ljetovanja su za bh. građane već počela, a Albanija je apsolutni hit

Piše: I. P.
Ilustracija (Foto: EPA)
Ilustracija (Foto: EPA)
Dolaskom juna počela su i prva putovanja naših sugrađana koji su se dokopali godišnjih odmora, a Klix.ba je provjerio koje su to najpopularnije destinacije među domaćim turističkim agencijama.

Najaktuelnije ponude u Centrotoursu su definitivno Turska i Albanija. Turska je glavna destinacija ove agencije i radi se direktnim letovima na relaciji Sarajevo - Antalija - Sarajevo, a prvi termini su već popunjeni, dok prvi nepopunjeni letovi zakazani za 22. i 29. juni.

"Imamo fantastične cijene već od 799 KM u hotelu sa četiri zvjezdice i to sa uključenim taksama. Albanija je definitivni hit ove godine, a po broju prodatih aranžmana premašila je i Jadran koji je uvijek bio najtraženija destinacija. U ovom trenutku imamo više od 500 prijavljenih putnika za destinacije kao što je Drač", rečeno je iz Centrotoursa za Klix.ba

Hrvatski Jadran je neizostavan i Centrotrans prodaje ga od Dubrovnika do Opatije, a tu je i crnogorsko primorje na kojem ima puno akcija i popusta.

Popunjenost dostupnih aranžmana za Tursku u režiji Relax Toursa je jako dobra, a termini traju do 12. septembra. Od autobusnih tura Relax nudi i 12-dnevno putovanje u špansku Costa Bravu, a u toku je popunjavanje termina nakon ramazana.

"Jadransko more se također nalazi u ponudi i više se prodaje hrvatska obala u odnosu na crnogorsku, a tu su i upiti za Albaniju", rečeno je iz Relax Toursa za Klix.ba.

Agencija VTA pored standardnih ljetovanja u Turskoj, ove godine ima hit destinaciju na albanskoj obali. Kako su rekli za Klix.ba, zainteresovanost je velika zbog posljednjih dešavanja, ne samo u Turskoj već i u ostatku svijeta.

"Imamo ponude i programe za Bugarsku i Grčku i njene otoke. Potražnja za ljetovanjima je ove godine velika i interes se pokazuje uglavnom kroz putovanja kopnenim putem. Naravno, tu su ponude i za Hrvatsku", rečeno je iz VTA.