Povoljno ili ne?
24

Koliko u prosjeku koštaju namirnice u marketima u Dubaiju? Video travel blogerice je mnoge iznenadio

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Travel blogerica Kristina Sinkić Radulović u posljednjem videu na Instagramu podijelila je koliko koštaju prosječne cijene namirnica u hipermarketima u Dubaiju, napisavši da su je prilično iznenadile.

Javivši se na Instagram storyju Kristina je kazala kako ne može da pređe preko činjenice da pola kilograma pilećih fileta u ovom gradu košta dva eura te je odlučila podijeliti i kako se kreću cijene ostalih namirnica.

Litar mlijeka košta između, 1.20 i 1.60 eura, jogurt 0.35 eura, kilogram krompira 0.80 eura, a 15 komada jaja 2.80 eura.

"Jabuke uvezene iz Srbije još malo pa jeftinije nego u Srbiji", navodi Kristina u videu, a njihova cijena po kilogramu iznosi 1.60 eura.

Kilogram lubenice košta 0.60 eura, svježe cijeđeni sokovi koštaju između 1.50 i 2.30 eura. Porcije gotove hrane mogu se pronaći za iznos od 1.50 do 2.50 eura. Na kraju je navela da litar goriva košta u prosjeku 80 centi.

Mnogi su se iznenadili ovakvim cijenama u gradu koji je sinonim za luksuz, a u komentarima ispod videa su pisali da djeluje kako bi se mnogi nakon gledanja željeli preseliti te da djeluje da se više isplati.

"Jeftinije nego u Hrvatskoj, provjereno", "Ja mijenjam destinaciju, definitivno", "Selimo se u Dubai", "Mislim da mi se isplati da se preselim u Dubai", glasili su neki od komentara.