Jeste li ga posjetili?
30

Jedan hrvatski gradić našao se na listi najboljih skrivenih destinacija u svijetu

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Jedan od najvećih svjetskih izdavača turističkih publikacija Matador Network podijelio je kojih 10 destinacija biste trebali posjetiti prije nego što se nađu na listi drugih ljubitelja putovanja, a na listi se našao i gradić koji se nalazi na obali Jadranskog mora.
Riječ je o Cavtatu, koji se nalazi u blizini Dubrovnika. Opisuju ga kao mjesto koje je idealno ako želite izbjeći gužve, a ipak uživati u njegovoj prirodi i kulturi.

"Najjužnije hrvatsko ljetovalište Cavtat savršeno je za svakoga ko želi preskočiti masu turista u popularnijim gradovima zemlje. Poznat po svojoj rivi s drvoredima, šljunčanim plažama, muzejima i povijesnoj arhitekturi, lako možete bazirati svoje putovanje oko Cavtata ili ga dodati posjetu dok ste u Dubrovniku", opisali su Cavtat.

Ukoliko želite posjetiti Cavtat, Matador Network navodi da ćete između plaža Žal i Rat imati mnogo mogućnosti za sunčanje i uživanje u čistom moru, a u neposrednoj blizini se nalaze brojni hoteli s pogledom na plažu.

"Za kulturni doživljaj posjetite kuću poznatog slikara s prijelaza 19. vijeka Vlaha Bukovca. Kuća iz njegova djetinjstva sada je mjesto muzeja posvećenog njegovom radu, uključujući razne freske. Izlet u Cavtat može se zaokružiti jednodnevnim posjetom gradu Dubrovniku i biciklističkim izletima kroz voćnjake, vinograde i maslinike Knovale", istakli su.

Inače, pored Cavtata, na listi najboljih skrivenih destinacija u svijetu našli su se i ove lokacije: Vopnafjordur (Island), Teahupo'o (Tahiti), Farski otoci, Paracas (Peru), Bacalar (Meksiko), Fukuoka (Japan), Assam (Indija), Osa Peninsula (Kostarika) i Kerrville (Teksas, SAD).

"Ovih 10 odredišta savršena su za putovanje u 2024. godini i nude iste prirodne ljepote, kulturna iskustva i avanturu kao i mjesta koja se uvijek iznova pojavljuju na društvenim mrežama", napisali su.