Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kao iz bajke.Prelijepo.
@ValcerZaEminu Divno (pogotovo "peace train").Nisam do sada cula za njega (Islam, pomislih neki radikalista..ha.ha) hvala.
@ValcerZaEminu pa "gdje me nadje"...!!!stara Bozanstvena song.....
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Arabeske su po meni najljepši primjer "ljubavi" između matematike (geometrije) i umjetnosti. Svako arabesku doživljava i istražuje na sebi svojstven način. Prije 1300 godina ljudi su bili sposobni osmisliti ovakav dizajn i napraviti čudo sa postojećim alatima (štapom i kanafom). Danas? Danas prosječan čovjek (majstor) nije sposoban posložiti dvije boje keramičkih pločica - po unaprijed zadanom crtežu, a kamoli da smisli nešto lijepo. Daleko smo dogurali.
ovo je prava umjetnost predivno
Savrseno.
Iran, moj san jednog dana posjetit ovu divnu zemlju, kakva arhitektura! Za mene najljepše džamije na svijetu
prijatno sam iznenađen brojem likovnih kritičara i poznavalaca islamske umjetnosti na klix-u. priceless.
Imaju zaista šta pokazati i to ne samo u ovom segmentu... Doduše, jesu li nasljednici velikog starog perzijskog carstva ili ne..
mašallah, ove ljepote...ko' u Džennetu lijepom
...čoek bio pa zna.
vrhunska umjetnost
Putovanja, a ono džamije,,,, ima li kakvih prirodnih ljepota u Iranu? Svi ste vjerom zatupljeni
@Sarran56 Jebala Vas vjera više, kad napišu putovanja, hoću da vidim planine, rijeke, gradove i ostalu arhitekturu osim vjerskih objekata
@Sarran56 Šarane aj baci pjesmicu
vehabije na haparatima
Ovo nisu džamije, šijje nisu muslimani jer proklinju Omera, Ebu Bekra, Aišu, neka je Allah njima zadovoljan. Ovo liči na džamiju, ali u njima se izvode rituali da nas Allah sačuva od zablude. Amin.
Smutnjivče!!! Bio sam malouman poput tebe i slušao šta mi vehabije govore o IRanu!!! A tada me Bog htio uputiti pa mi pružio priliku da odem u Iran i da ga posjetim... Sve su to laži što ti pričaš... Trebaš Iran posjetit pa tek onda o njemu pričati... Zaostao si čovječe, ustani iz mrtvih i ne slušaj tekfirije...
bježi vehabija u qrac,šta ti znaš šta su muslimani,ta će vehabija baa,ma bjaažžiiii
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
...samo da poslelamim našeg dobro šiita-hrvata-perzijanaca kikserotija. i babu mu nusreta, olsou :)
@commiemarshal ne zaboravi komsiju Ramiza :))
@Niski predstavnik ...šta je reć, na alpašnu sve šiiti? :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prejako!