{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dubai: U planu trgovački centar sa 1.200 prodavnica i 160 restorana

28.11.2012. u 13:33
13
11
Dubai: U planu trgovački centar sa 1.200 prodavnica i 160 restorana
13
Dubai: U planu trgovački centar sa 1.200 prodavnica i 160 restorana
Dubai (Foto: AFP)
Ujedinjeni Arapski Emirati su najavili planove o izgradnji novog trgovačkog centra. Centar će biti izgrađen u Dubaiju, a nosit će ime Svjetska robna kuća.
Ovaj novi trgovački centar će zasjeniti i Dubai trgovački centar, koji trenutno nosi titulu najvećeg na svijetu. U ovom centru se nalazi 1.200 prodavnica i 160 restorana.

"Danas smo predstavili planove o izgradnji novog grada u kojem će se nalaziti najveći trgovački centar na svijetu, koji će godišnje posjećivati 80 miliona kupaca. Izgradit ćemo i park koji će godišnje posjetiti 35 miliona osoba", napisao je na Twitteru šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, premijer i vladar Dubaija.

Ovaj trgovački centar će biti izgrađen u predgrađu Dubaija. Osim mnogobrojnih prodavnica i restorana, u centru će se nalaziti i više od sto hotela, porodični zabavni centar izgrađen u saradnji sa kompanijom Universal Studios, kao i otvoreni zabavni park u kojem će se nalaziti galerije i golf tereni.

Razvojni planovi za ovaj novi grad su podijeljeni u četiri kategorije: porodični turizam, maloprodaja, umjetničke galerije i integrisani okoliš za poduzetništvo i inovacije u regiji.

Porodični zabavni centar će biti najveći svoje vrste na Srednjem istoku i u Africi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: