Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nema potrebe za hejtanjem i ovog članka, svijet se ubrzano razvija i napreduje dok mi ovdje tavorimo na civilizacijskom dnu i smatramo uspjehom izgradnju šoping centara i stambenih kompleksa koji ne daju ništa značajno prostoru oko sebe, svaka čast Kataranima na ovako modernom gradu
nafte nece nestat
Ameri im prodaju pamet(lafinu) i uzimaju lovu koju zaradjuju na nama od nafte,i prave im ove gluposti od gradjevina .Pravi americki ciganluk i arhitektura americka bez duse,samo novci ,mamu im kapitalistickoamericku ebemmmm
...i maloumnih arapa...
Zgrada u sredini na jednoj slici lici mi na nesto a ne bi smio.da napisem da ne budem vulgaran.
ljudi o cemu pricate glavni prihodi od nafte to je vec odavno proslo dubai naprimer samo 15 posto prihoda je od nafte znaju oni sta rade nece se arap zajebat za pare
Doha, Dubai i Abu Dhabi, jedine 3 svijetle tacke islamskog svijeta. Mnogo "otvoreniji" nego ostali, grade kulturu, dovode turiste, grade mega aerodrome da se pozicioniraju kada nestane nafte, dovode poznate svjestek menadzere da im grade ekonomiju, placaju milijarde da se promovisu kroz sportske dogadjaje. A sta rade Saudijska Arabija, Egipat, Maroko, Alzir, Libija, Tunis, Iran, Pakistan, i ostale zemlje sem sto bicuju ljude javno na ulici? Ni kulture, ni mozga, ni infrastrukture (sem u S. Arabiji), itd.
Ma nista ovo. Ja kad odem u Šamin Gaj petkom uveče i kad se razgaćim i raspištoljim , sve ovo pada u vodu. Ako se još mikrofona dofatim, počnu opadat iglice na zimzelenom drveću kad ja zapjevam :D
Pametni! Bas kao i u Emiratima. U sljedecih 20-30 godina, dok imaju novaca, ce se izgraditi i postati ekonomski neovisni o nafti i njenim derivatima. Nisu "zaostali" i "glupI" kao Venecuela, Rusija, Irak i slicne zemlje. Sta ce te drzave kad vise ne bude crnog zlata? Katar i Emirati ulazu u svoju buducnost dok mogu. A sta ce Venecuela, Rusija o ostale? Vec sad se zale da ne mogu sanirati drzavne proracune radi manjka prihoda. eeeeee a sto se Katar i Emirati ne zale? Mozda zato sto imaju I DRUGE IZVORE PRIHODA, a ne samo naftu?
Ima on još jednu "reputaciju".
Da bi se napravile sve ove sjajne zgrade u Qataru i Saudijskoj Arabiji, moralo je zaplakati na hiljade djece širom Palestine, Sirije, Iraqa... Danas modernu i civilizovanu Siriju ruše plaćenici iz 48 svjetskih država, a plaćeni su upravo katarskim i saudijskim parama.
Kakva je to turistička destinacija bez razvijene prostitucije i slobodne konzumacije alkohola? Ako mene pitate, čisto bacanje novca.
Eto u BiH i Hrvatskoj je sve to dozvoljeno, pa Doha opet ima turista kao i Hrvatska. Isto je sa Dubaijem: 15.000.000 turista u 2014. godini, 4 miliona vise nego u Hrvtaskoj, a 5 miliona manje nego u super popularnoj Grckoj.
Sarajevo_sg, daj ba smanji doživljaj, kojih 15 milijuna? Garantiram ti 98% tih je samo u tranzitu, dok jedan posto ne provede vise od dvije noći i to najvjerovatnije koriste neke promotivne poene s kredititnih ili šoping kartica. Možda 1% su pravi turisti ili manje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)