Svijet magije
0

VIDEO / Disneyev kruzer na kojem ispunjavate snove

Sarajevo-x.com
Novi kruzer kompanije Disney Line isplovio je iz luke Port Canaveral na Flolridi i krenuo na svoje prvo putovanje. Brod je nazvan "Disney Dream" i zapravo predstavlja san svake generacije koja voli lutati magičnim svijetom zabave i radosti.

Disney je nedavno predstavio svoj treći i najveći brod na kojem sve generacije mogu nešto pronaći za sebe. Na brodu se čak nalazi i roller coaster, ali i prostorije u kojima je ulaz dozvoljen samo punoljetnim osobama.

Na brodu se nalazi ogromni bar, restorani, 150 kabina iz kojih, zahvaljujući kamerama na obje strane, možete posmatrati more ili kopno. Također, na postavljenim displejima u kabinama putnike stalno zabavljaju Disneyevi likovi, no kada postanu dosadni dovoljan je samo da pritisnete dugme i isključite ih.

Svaka kabina ima i svoj toalet koji je uređen u Disney stilu.

Također, na brodu se nalazi i nekoliko luksuznih apartmana sa balkonima, na kojima putnici mogu uživati u romantici promatrajući more i zvijezde i uživajući u svježem morskom vazduhu, piše Daily Telegraph.

Putnici također mogu uživati i u bazenu, ili, ukoliko se ne žele kupati, mogu posmatrati druge dok plivaju i piti ukusnu kafu.

Na brodu se nalazi i noćni klub u kojem se svaku noć priređuju karaoke.

Najmlađi mogu neprestano uživati gledajući Disneyeve filmove, a kada im to dosadi odmoriti se mogu uživajući na roller coasteru.

Nešto mlađu djecu roditelji mogu ostaviti u vrtiću ili ih odvesti da plivaju u Mickey bazenu i uživaju spuštajući se niz tobogan. Također, na brodu se nalaze i klubovi posebno namijenjeni za djecu i tinejdžere.

Tinejdžeri se mogu zabaviti i gledajući filmove i slušajući muziku, a mogu otići i na masažu, zatim u saunu ili se jednostavno izležavati u ležaljkama i uživati u Disney atmosferi.

Brod može primiti od 2.500 do 4.000 putnika. Ima ukupno 1.250 prostorija i tri bazena, te je jedan od najvećih kruzera na svijetu.

Jedanaest dana uživanja u Disneyevom svijetu, tačnije sedam dana u odmaralištu Disney’s Pop Century na Floridi, četiri dana putovanja na kruzeru s punim pansionom, uključujući i troškove transporta, košta od 1.455 eura po osobi. Naravno, svi dodatni sadržaji na kruzeru se posebno naplaćuju.