Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bloomberg predlaže zato što znaju da je dubrovnik prebukiran i da je sada dopušten kontrolisan broj turista u starom gradu. valjda da grad ne izgubi onu zaštitu unesco ili sl.
Nije mi jasna silna pompa oko Mostara. Je li stvarno okosnica turstičke ponude naše zemlje par kvadrata kaldrme i stari Most, odmakneš se 500 m u bilo koju stranu, kao da rad nije stao, zaraslo, nesređeno, ni na šta nalik. I ovaj članak niđe veze, Hrvatska je prekrasna.
Bosna i Hercegovina NIJE na Balkanu!!! Yebo vam Balkan mater!!!
na andima...kao i hrvatska...:)
@ZrinkoNeretva ma ja, balkan je na bosni i hercegovini... boze baci ciglu i budi precizan
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
a gdje je vijest da je hrvatska policija nocas pucala na migrante..mnoge je ranila...kazu i dvoje djece....kao sto sam ja i govorio...hrvatska ce zatvoriti svoje granice i migranti ostaju u bih.....dodik je pre deset godina rekao da nam dolazi 500 000 arapa...mada ja mislim da ce stici 2 miliona arapa...a nece moci nikud iz bih....bas ce biti veselo...:)
Hrvatsku ti niko ne smatra balkanom, niti ovdje u njemackoj!Ne kazem da je to lose ni dobro ali je tako!Zato i postoji izraz "zapadni balkan" u koji ne ulazi hrv!Ima 4 puta vise turista nego stanovnika i u Dubrovnik, hvar i neke druge gradove je ljeti tesko i uci!Naravno, biseri bih i srbije su , blago receno ,neiskoristeni jer su obje prelijepe zemlje!
@stern. Geografski, granica Balkana doseze negdje blizu Siska, tako da Hrvatska jest dio Balkana, isto kao sto je dio Mediterana. Sta ko smatra po Hrv i Nje, sasma je irelevantno. I ja sebe smatram i lijepim i pametnim, a stvarnost je mrvicu drukcija
@therat. Balkan je pojam po planinskom masivu u Bugarskoj. Regija je dobila ime jer se taj masiv, odnosno srodne planine po sastavu i vremenu nastanka, protezu do Karpata, Gvozda u Hrvatskoj, Prokletija, Koraba i dalje na jug prema Grckoj. Cak su neki otoci u Jonskom moru nastali u istom tektonskom periodu. Otud naziv za sav prostor do kojeg dosezu ti masivi - Balkan!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Kako mrzim kad se Bosna naziva Balkanskom, imamo izlaz na Jadransko more. Adriatic umjesto Balkana od danas.
@imyetti. Kakve, bolan, to veze ima? Pa je l' ti uopste znas zasto se ovaj prostor naziva Balkanom? Ako ne znas, Geografija/zemljopis za 7. razred osnovne skole.
@Sticenik Amerikanci zovu ovo Adriatic a to balkan zabij sebi u guzicu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bosna i Hercegovina izmislili ljepotu za Hrvatsku.
ajde bogati ne seri!!! Gdje sti to bogati ti bio u Hr?? osim na moru,i to u Makarskoj?? Slunju? Bjelovaru,Osjeku? Nemojte bogat te suplje,isto onoo "mi imamo vode"sta mi imamo? Turska ima 300 puta vise i vode i sume od nas....
@kic. To moze reci samo onaj koji nigdje nije bio.
jajce ne zaboravi
Miješaš babe i žabe. Turisti u RH dolaze na duži boravak prije svega radi sunca i mora, dok su gore navedene destinacije izletničke na jedan dan a ne za duži turistički boravak u njima.