Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki komentar i kritika je dobrodosla pa i za alku. No, ipak ce biti HALKA jer je rijec turskog porijekla (prsten, kolut). U Sinju jeset alka ali samo zato sto se h vremenom izgubilo. To je ok, svaki kraj ima svoje idiome i da sam pisao o Dalmaciji rekao bih \"alka\". Bez ljutnje, naprotiv. @Tuzlak Ako znas za te detalje volio bih da mi ispricas. Na www.mtb.ba imas moje kontakte. Rado cu snimiti i zabiljeziti te detalje, da ne padnu u zaborav. @Fake I ja sam davno k\'o student planinario ali biciklom se predje veci radijus i mnogo je zanimljivije. Na www.mtb.ba imas sve odgovore o opremi i onome sto pitas.
U stavri ovo je planinarenje sa biciklima, a ja sam stari planinar pa me zanima koliko otprilike kosta oprema koja je potrebna da planinari sa biciklom, uljucujuci bicikl? Znaci sve, od kacige ... do bicikla, neka srenja niza klasa svega????
Aferim :) @alka, pravilno je i jedno i drugo! @Emir, halke (alke :) )postoje sirom BiH, ima ih i na Konjuhu, a tragove Panonskog mora je moguce vidjeti izmedju sela Brka i Maoca na obroncima Majevice. Tamoj jos uvijek stoje stijene koje su valovi usjekli kao i skoljke zalijepljene za stijene. Interesantno \'a? :) BiH je prelijepa zemlja, samo eto puno blesavih ljudi.
Ekstra, jedna pozitivna prica :) I slike su super, jednostavna je ovo stvar za uraditi kad je prava ekipa oko tebe, a opet jedno divno iskustvo, za koje vjerujem da se dugo pamti. Vozim bicikl redovno, al na ovakve ture nisam nikad isao, obicno se drzim asvaltiranog puta...
extra,prelijepo
po tebi nije Huso nego Uso ili Hadžići - Adžići??? Za halku je pravilno i halka i alka.Sve kako ko upotrebljava.
BRAVO BRAVO I BRAVO
ja sam cuo za alku ali za halku nikada! Onda bi bila sinjska halka a ne sinjska alka! Članak je extra ali eto samo mala zamjerka na pravopisu. Molim te nemoj se ljutiti!
svaka časta, prelijepo !!!
I OVO JE BOSNA I HERCEGOVINA :)
Adela svaka čast ! ! Ali SVAKA :)
gaka..javi se komsiji s dobrinje! :)