Jeste li ga posjetili?
328

Berlin je atraktivna lokacija za sve ljubitelje historijskih zdanja i kulture

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukoliko razmišljate o posjeti Berlinu, trebate imati na umu da dolazite u impresivan grad. Glavni grad Njemačke ima bogatu historiju i kulturu, a to znači da ćete bez obzira koliko puta posjetite Berlin naučiti nešto novo.

Berlin je fantastičan grad za posjetiti u bilo koje doba godine, a svidjet će se apsolutno svakoj osobi s obzirom na to da može ponuditi svakome ponešto - od ljubitelja historije sve do onih koji su došli u shopping. Vjerovali ili ne, Berlin je grad koji ima nevjerovatnih 67 trgovačkih centara.

Potsdamer Platz je jedan od centralnih trgova u Berlinu. Brojne ambasade i veleposlanstava te Memorijal holokaustu samo su neki od najnovijih dodataka gradskom pejzažu, piše Evoke.

Nasuprot tome, Nikolaiviertel, historijska jezgra Berlina koja je bogata mnoštvom kafića i restorana je živopisan "komad" starog Berlina u kojem se nalaze brojne fascinantne lokacije.

Ostale jedinstvene atrakcije su spomen-crkva Gedachtniskirche na samom uglu Kurfurstendamna, Nova sinagoga, živahni Alexanderplatz i Gendarmenmarkt.

S obzirom na to da Berlin više nije podijeljen, mnogi umjetnici iz cijelog svijeta naslikali su 1,3 km dug crtež duž nekadašnje trase kojom se prostirao Berlinski zid. Također, galerija East Side je trajni spomenik miru i pomirenju u Berlinu.