|

Antalija obara rekorde: Na kraju ove godine se očekuje ukupno 16 miliona turista

Antalija obara rekorde: Na kraju ove godine se očekuje ukupno 16 miliona turista
28
Klix.ba
27.10.2019. u 12:58
48
komentara
28

dijeljenja
Antalija obara rekorde: Na kraju ove godine se očekuje ukupno 16 miliona turista Ilustracija: Shutterstock
Turski grad Antalija će, prema predviđanjima turskog udruženja hotelijera, do kraja 2019. godine ugostiti 16 miliona turista, što će prema pisanju Yeni Safaka biti najveća brojka posjetitelja tog grada ikada.
"Do sada je 14 miliona turista posjetilo destinaciju za odmor poznatu po netaknutim mediteranskim plažama", rekao je Osman Ayik iz Turske hotelijerske federacije.

Ova se brojka povećava svakog mjeseca, pa se zaposleni u turističkom sektoru nadaju da će tako biti i u budućnosti. Grad su posjetili turisti iz 193 zemlje svijeta.

"Povećan je broj turista u odnosu na prošlu godinu, posebno u oktobru. Zabilježen je rast od 20 posto", kazao je Ayik, dodavši da će se isti trend nastaviti i da će turistički sektor krenuti naprijed velikim koracima.

Naveo je također, prema pisanju Yeni Safaka, kako su kvalitetne usluge koje se pružaju klijentima pomogle u postizanju tog cilja.

Erkan Yagci, voditelj Mediteranskog udruženja turističkih hotelijera, također je napomenuo da jedan od svaka tri turista u Turskoj preferira Antaliju.

"Usredotočili smo se na novu vremensku strategiju za 2020. godinu i dok god razvijamo nove strategije, nastavit ćemo rušiti rekorde", rekao je Yagci.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...