Bh. proizvodi
110

Prvi Craft Block održan "iza Kutche": Bh. proizvođači piva predstavili svoje proizvode

Piše: El. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U predivnom ambijentu bašte koja se nalazi iza koncept dućana Kutcha, u ulici Skenderija 15 u Sarajevu, jučer je održan prvi Craft Block koji je okupio pet proizvođača piva koji stvaraju novu generaciju proizvoda na bh. tržištu.

"Craft pivarska scena je sve popularnija u BiH i došli smo na ideju da u Kutchi, koja okuplja bh. kreativce koji su pokrenuli vlastite biznise, predstavimo i bh. pivare. Događaj je baziran na domaćim proizvođačima piva koji su stigli iz svih dijelova BiH", rekao je Goran Hadžić, organizator Craft Blocka i vlasnik Gelender craft piva.

Posjetioci su na ovom jednodnevnom događaju imali priliku isprobati Gelender, The Brew Pub, Oldbridž, Castrum i Semizburg craft piva u kombinaciji s burgerima restorana ulične hrane Superfood, a zabavljali su ih DJ Weedad, Mr Mehicano, DJ Ahmaad i Mahir BeatHouse.

"Nadamo se da će se ovaj festival dešavati na godišnjoj bazi. Planiramo svake godine mijenjati lokaciju koju ćemo, nakon festivala, obnoviti i urediti. Želja nam je da festival održimo na Metalcu, da traje nekoliko dana i da okupimo sve ljude koji su popularizirali zanate i sami pokrenuli biznise", rekao je Hadžić.

U sklopu ovog događaja, kojim je Kutcha otvorila sezonu programa u svojoj multifunkcionalnoj bašti, održana je promocija nove kolekcije sarajevskog lifestyle branda Molimao, a izloženi su i proizvodi za kuću 38 bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja, rasvjete, ukrasa za dom, programa za djecu i umjetnina.