U hotelu Jahorina
20

Poznati novosadski restoran dolazi na Jahorinu u novom ruhu i sa vrhunskom ponudom

Restoran će biti u potpunosti prilagođen planinskom ambijentu i gastronomskoj ponudi
Gastronomski turizam sve je rasprostranjeniji, pogotovo u našem dijelu Evrope jer su Bosna i Hercegovina i zemlje okruženja poznate po dobroj hrani i svojim gastronomskim specijalitetima.

Turisti u našu zemlju dolaze kako bi vidjeli prirodna bogatstva koja Bosna i Hercegovina ima, ali i kako bi probali domaću hranu.

Upravo su odličan odmor u prirodi, ali i najbolja gastronomska ponuda, ono što će svim posjetiocima nuditi hotelski kompleks Jahorina Mountain Resort & Spa, u okviru kojeg će biti i restoran Kalem by Zak.

Riječ je o dobro poznatom konceptu restorana koji je osnovan u Novom Sadu, a mjesto je to posvećeno kompletnom i kompleksnom uživanju. Koncept restorana zasniva se na najkvalitentijim lokalnim namirnicama, smjelim kombinacijama, najmodernijim načinima priprema u rukama nekih od najboljih gastronomskih stručnjaka u regionu.

Restoran Kalem by Zak je mjesto sa daškom luksuza ukombinovanim sa neizostavnim komforom, mjesto koje je prepoznato kao centar dešavanja u novosadskom hotelu Pupin, gdje već posluje, a isto će imati priliku da iskuse i posjetioci hotelskog kompleksa na Jahorini.

Kalem by Zak je restoran sa karakterom, idealan za uživanje, ali i za poslovne sastanke, sa izuzetnom gastronomskom ponudom i ugodnim ambijentom. Svi posjetioci imat će priliku da probaju jela iz organskog uzgoja sa geografskog područja na kojem se nalaze i osjete savršen spoj umjetnosti i kuhanja. Restoran će biti u potpunosti prilagođen planinskom ambijentu i gastronomskoj ponudi, a nedavno je isti otvoren i na Zlatiboru.

Kvalitetna i ukusna jela ukombinovana sa vrhunskim pićima dat će svakom posjetiocu kompletan užitak koji se pruža samo onima čiji izbor će biti upravo Jahorina Mountain Resort & Spa i restoran Kalem by Zak.

Kalem by Zak na Jahorini bit će mjesto susreta, mjesto za ukusno jelo, mjesto za vrhunsko piće, za muziku i za zabavu, a ono što je sigurno jeste da će postati nezaobilazno mjesto svim posjetiocima ove olimpijske ljepotice, kao što je to već slučaj sa restoranom u Novom Sadu.

Poznati novosadski restoran na Jahorinu će doći u novom ruhu i sa vrhunskom ponudom prilagođenom ovom podneblju. Plan je, kako su kazali investitori, da zadrže autentičnost koju ovaj restoran ima u Novom Sadu, ali će svojim gostima dati priliku i da uživaju u novitetima sačinjenim od najkvalitetnijih lokalnih namirnica, ambijentu koji je prilagođen planini Jahorini, uz vrhunske kuhare koji će upotpuniti doživljaj, te vinskom kartom od oko 300 domaćih i inostranih etiketa.

Priliku da uživaju u specijalitetima i autentičnom planinskom ambijentu imat će svi posjetioci Jahorine, oni koji žele vrhunski užitak u svakom smislu – i za oči i za nepce.

Jedna od vodećih domaćih investiciono - građevinskih firmi sa velikim iskustvom i brojnim uspješnim projektima iza sebe Galens Invest investitor je ovog hotelskog kompleksa čija je gradnja počela sredinom ove godine. Građevinske radove radi Galens Inženjering, koji posluje u okviru grupacije, a osim restorana u sklopu Hotela Jahorina Mountain Resort & Spa, investitor će za svakoga imati ponešto.

Tako će hotel u ponudi imati i Wellness & SPA i fitness centar, kongresni centar, skijašnicu, igraonicu za djecu, ali i siguran parking za sve posjetioce i goste.