Počela "tuzlanska ljetna sezona" na Panonskim jezerima, prvi kupači uživaju u suncu

Počela "tuzlanska ljetna sezona" na Panonskim jezerima, prvi kupači uživaju u suncu
192
Piše: A. K.
7.6.2019. u 16:04
49
komentara
192

dijeljenja
1/12 Foto: D. Z./Klix.ba
2/12 Foto: D. Z./Klix.ba
3/12 Foto: D. Z./Klix.ba
4/12 Foto: D. Z./Klix.ba
5/12 Foto: D. Z./Klix.ba
6/12 Foto: D. Z./Klix.ba
7/12 Foto: D. Z./Klix.ba
8/12 Foto: D. Z./Klix.ba
9/12 Foto: D. Z./Klix.ba
10/12 Foto: D. Z./Klix.ba
11/12 Foto: D. Z./Klix.ba
12/12 Foto: D. Z./Klix.ba
Ljetne temperature zraka dovele su prve kupače u kompleks Panonskih jezera u Tuzli na kojem je sezona danas zvanično počela.
Prvi kupači još u jutarnjim satima počeli su pristizati na tuzlansku Pannonicu, a dočekali su ih otvoreni ugostiteljski objekti, uređene plaže, kao i sprave za vježbanje.

Ali, od svega toga je najvažnije da je za sve njih pripremljena čista i ljekovita slana voda ugodne temperature za početak ljetne sezone.

Na 29 stepeni celzija danas je u sunčanju i kupanju u slanoj laguni uživala i Vesna Prcić iz Tuzle. Redovna je gošća svake sezone od 2003. godine, a prvog dana u ovoj sezoni dovela je i goste iz Osijeka koji su oduševljeni panonskim prizorima.

"Danas mi je prvi dan i mogu reći da sam prezadovoljna ponudom, isto kao i ranijih godina. Ovdje imamo sve što je vezano za ljetovanje, a Pannonica je za mene kao malo more", kaže Prcić.


Smatra da je ono što ovaj kompleks trenutno nudi sasvim dovoljno za sve posjetitelje.

"Cijene su pristupačne i mislim da je ovo najjeftinije kupalište ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Kada je riječ o dobrobitima slane vode, mogu reći da smo ih svi osjetili, posebno oni koji imaju problema s reumatskim i drugim oboljenjima zglobova ili povišenim pritiskom", istakla je Prcić.

Tuzlanska Pannonica nalazi se u samom centru grada, svega nekoliko stotina metara od centralnog gradskog trga, a pod njenim okriljem pored tri slana jezera i slapova nalaze se još i ugostiteljsko-prodajni objekti, fitness centar, arheološki park, geološka postavka Pannonica, sojeničko naselje i dječiji vrtić.

Dolaskom ljetne sezone na ovom kompleksu je počela i naplata ulaznica koje su jednake za cijelu sezonu.

Cijena redovne ulaznice radnim danima iznosi pet KM za odrasle, a dvije marke su jeftinje nakon 17 sati. Povlašteni gosti plaćaju četiri KM za ulazak do 17 sati, a nakon toga dvije marke manje.

Za djecu do sedam godina ulaznica košta tri KM, dok je marku jeftinije poslije 17 sati. Ove godine je novina da đaci i studenti kartu za cjelodnevni boravak plaćaju četiri marke.

Iako je zvanično ljetna sezona na Panonskim jezerima danas počela, svečanost tim povodom će biti upriličena 22. juna cjelodnevnim zabavnim programom i večernjim koncertom pop rock grupe Valentino.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...