Obavljaju zahtjevan posao
13

Pet tajni koje stjuardese ne dijele s putnicima

D. B.
Posao stjuardese nije nimalo lagan jer se susreću s različitim poteškoćama i situacijama od kojih su mnoge neugodne, od jet-laga do kontrolisanja problematičnih putnika. One također znaju neke činjenice koje ne otkrivaju putnicima, a koje bi oni trebali znati.

Voda

Potrebno je biti oprezan pri konzumiranju vode, jer ona koja se ne sipa iz flaše možda nije najbolja za konzumiranja. Nema garancije da je voda koja je potiče iz zatvorene flaše dovoljno kvalitetna za piće.

Sjedišta

Korisno je uvijek nositi sredstvo za dezinfekciju ruku i koristiti ga prije i poslije jela. Razlog su prljavi stolići i sjedišta koji su neki od najprljavijih dijelova aviona.

Sjenila na prozorima

Na svim letovima vrijedi pravilo podizanja sjenila prilikom polijetanja i slijetanja, a razlog za to je što stjuardese prate okolinu aviona kako bi u slučaju opasnosti znale koja vrata trebaju otvoriti za evakuaciju.

Konzumiranje alkohola

Prekomjerno konzumiranje alkohola značajno utječe na ljudski mozak pa stjuardese moraju voditi računa o tome koliko putnici piju, tako da je količina ograničena.

Plate

Plate stjuardesa nisu posebno visoke, plaćene su uglavnom za vrijeme provedeno u avionu, ali ne i za dodatno vrijeme koje provode pripremanje putnika, kao i za iskrcavanje.