lifestyle
6

Oni su dokaz da prava ljubav nema granica

Klix.ba
Priča žene iz Pennsylvanije, čiji je momak pretrpio trajno oštećenje mozga nakon saobraćajne nesreće i ostao teški invalid, a ona se uprkos svemu odlučila udati za njega, dirnula je srca mnogih ljudi širom svijeta.

Ovo je netipična ljubavna priča koja počinje i završava ljubavlju.

"Ian i ja smo se upoznali na koledžu 2005. godine i tokom 10 mjeseci smo se upoznavali", rela je Larissa Murphy u dokumentarcu o njihovoj životnoj priči, koji je postao hit na internetu.

Kazala je kako su se planirali vjenčati nakon što završe koledž u decembru 2006. godine. No, prije nego je do toga došlo dogodila se tragedija. Ian je 30. septembra na povratku kući s posla doživio tešku saobraćajnu nesreću i pretrpio teške povrede mozga.

"Gledali smo kako nam se budućnost urušava u tom bijelom vozilu", napisala je na stranici desiringgod.com.

Ali, umjesto da krene dalje i nađe novog partnera, Larissa se odlučila preseliti kod Ianove porodice i voditi brigu o njemu. Iako Ian nije mogao pričati, niti jesti, ona je nastavila izlaziti s njim.

"Znala sam da me voli. Sigurno smo izgledali čudno, jer smo izlazili u restorane, a on nije mogao jesti niti pričati, a ja sam pričala sve vrijeme", kazala je Larissa.

Kako se Ianovo stanje popravljalo ideja o braku je postajala bliža realnosti. U međuvremenu se Ianov otac razbolio. Imao je rak na mozgu i jednu želju - vidjeti Iana i Larissu pred oltarom. No, umro je prije svadbe.

Snimak sa svadbe je dirljiv. Umjesto da stoji, Larissa sjedi pored svog muža, pomaže mu da ustane kada su završili zavjete i zavjetuje se da će mu pomagati svaki dan u svemu.

"Preživjeli smo dosta tužnih stvari u godinama kada smo se trebali zabavljati. Gledali smo kako nam budućnost nestaje. Gledali smo kako se naši prijatelji vjenčavaju i imaju djecu, plešu zajedno. Mi smo se borili za Iana i gledali tatu kako umire od raka. Ali, sve vrijedi jer se volimo", istakla je Larissa.