{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova zgrada Facebooka na krovu ima najveći park na svijetu

31.3.2015. u 08:30
15
32
Nova zgrada Facebooka na krovu ima najveći park na svijetu
15
Kompanija Facebook je dobila novu zgradu u kojoj će raditi njeni uposlenici. Radi se o zgradi u Menlo parku u Californiji koju krasi veliki park napravljen na krovu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Izgled nove zgrade Facebooka
Izgled nove zgrade Facebooka


Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je sinoć na svom profilu objavio fotografiju novog sjedišta Facebooka u Californiji, uz opis da su željeli napraviti savršen prostor gdje bi timovi Facebooka mogli raditi.

"Željeli smo naš prostor napraviti tako da imamo osjećaj zajedništva i vezu između naših timova kao što imamo kroz naše usluge širom svijeta. Da bismo to postigli, dizajnirali smo najveći otvoreni sprat na svijetu, odnosno, jednu 'prostoriju' u kojoj mogu boraviti hiljade ljudi. U parku postoji dosta malih zasebnih prostora gdje ljudi mogu raditi, a omogućili smo i lakšu komunikaciju i saradnju", stoji u opisu fotografije.

Na krovu površine 37.000 metara kvadratnih napravljene su staze za šetnju, kao i male baze za odmor i rad. Zuckerbeg je dodao da je zgrada jednostavna i nije nekog posebnog dizajna, što su i željeli postići.

"Želimo da naš prostor izgleda kao da su radovi u toku. Kada uđete u naše zgrade, želimo da imate osjećaj koliko je još ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo svijet", dodao je Zuckerberg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: