{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova zgrada Facebooka na krovu ima najveći park na svijetu

Klix.ba
31.3.2015. u 08:30
15
32
Nova zgrada Facebooka na krovu ima najveći park na svijetu
15
Kompanija Facebook je dobila novu zgradu u kojoj će raditi njeni uposlenici. Radi se o zgradi u Menlo parku u Californiji koju krasi veliki park napravljen na krovu.
Izgled nove zgrade Facebooka
Izgled nove zgrade Facebooka


Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je sinoć na svom profilu objavio fotografiju novog sjedišta Facebooka u Californiji, uz opis da su željeli napraviti savršen prostor gdje bi timovi Facebooka mogli raditi.

"Željeli smo naš prostor napraviti tako da imamo osjećaj zajedništva i vezu između naših timova kao što imamo kroz naše usluge širom svijeta. Da bismo to postigli, dizajnirali smo najveći otvoreni sprat na svijetu, odnosno, jednu 'prostoriju' u kojoj mogu boraviti hiljade ljudi. U parku postoji dosta malih zasebnih prostora gdje ljudi mogu raditi, a omogućili smo i lakšu komunikaciju i saradnju", stoji u opisu fotografije.

Na krovu površine 37.000 metara kvadratnih napravljene su staze za šetnju, kao i male baze za odmor i rad. Zuckerbeg je dodao da je zgrada jednostavna i nije nekog posebnog dizajna, što su i željeli postići.

"Želimo da naš prostor izgleda kao da su radovi u toku. Kada uđete u naše zgrade, želimo da imate osjećaj koliko je još ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo svijet", dodao je Zuckerberg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: