Gastro Wine Bar
207

Nemate ideja gdje na ručak ili večeru u Sarajevu? Posjetite restoran Apetit na Vilsonovom

Apetit Gastro Wine Bar (Foto: I. Š./Klix.ba)
Apetit Gastro Wine Bar (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevo je mjesto pravog gastronomskog doživljaja, a ukoliko vam je ponestalo ideja gdje otići na ručak ili večeru, jedna od idealnih opcija skrivenih u glavnom gradu BiH je restoran Apetit, koji se nalazi na prelijepom Vilsonovom šetalištu.

Restoran Apetit Gastro Wine Bar započinje svoju priču u junu 2022. godine na lokaciji Zmaja od Bosne 13. sa zamisli da se dobra atmosfera i vrhunski specijaliteti različitih podneblja nalaze na jednom mjestu, koji pruža odličan sveukupni ugođaj.

Samo mjesto nudi veliki izbor jela i pića, a upravo zbog toga predstavlja nesvakidašnju gastronomsku lokaciju u Sarajevu.

Apetit Gastro Wine Bar (Foto: I. Š./Klix.ba)
Apetit Gastro Wine Bar (Foto: I. Š./Klix.ba)

Ideja vodilja nastanka Apetita bila je udobnost i toplina prostora te da se izgradi mjesto i ime koje bi svi željeli posjetili. Cilj je bio spajati ljude, priuštiti im ukusnu hranu, dobra vina, zabavu uz tematske večeri, tamburaše i ex-yu muziku te zajedno graditi lijepu priču o ugostiteljstvu, gastronomiji u glavnom gradu BiH.

Kroz skoro dvije godine rada, bilo je potrebno mnogo ulaganja, truda, posvećenosti i usavršavanja, kao i u svakom poslu. Međutim, upravo tako, restoran Apetit doseže jedan viši i zavidan nivo i postaje prepoznatljivo mjesto.

Apetit Gastro Wine Bar
Apetit Gastro Wine Bar

Jelovnik vas vodi kroz različite kontinente dok sjedite u centru Sarajeva

Apetit veliku ljubav i pažnju posvećuje jelima, a iskustvo i znanje koje posjeduju chefovi restorana preneseno je na raznovrstan jelovnik. Najbitniji segment su namirnice. Bira se domaća proizvodnja lokalnih proizvođača i dobavljača pa je tako jelovnik prilagođen sezonskoj i stalnoj ponudi, zbog čega su gosti motivirani na češće posjete.

Na meniju Apetita pronaći ćete fuziju različitih kuhinja kako francuske, talijanske, azijske tako i mnogih drugih, čija su jela prilagođena modernom i inovativnom načinu izvođenja. Konzumacijom ponude prolazite kroz različite kontinente i probate tradicionalnu svjetsku kuhinju raznih tehnika u samom srcu Sarajeva.

Apetit Gastro Wine Bar
Apetit Gastro Wine Bar

Inače, chef i osnivač restorana Apetit Mirzet Kovačević iza sebe ima dugogodišnji rad i iskustvo u ekskluzivnom ugostiteljstvu kako u Sarajevu i BiH, tako i po regiji. Profesionalni kuhar postao je sa 24 godine, a još od djetinjstva zaljubljenik je u ugostiteljstvo, gastronomiju i sve što se veže za dobru, ukusnu hranu i vina.

"Cijenim sve one koji uživaju u gastronomiji, dobro to rade, predstavljaju je i uživaju u dobroj hrani. Takav sam i sam. Ovaj posao nazivam ljubavlju, ali on također zahtjeva mnogo odricanja. Tako je i moj put krenuo i došao do ovog levela sada, a ovo je definitivno životni poziv u kojem i danas još učim, radim i napredujem", rekao je Kovačević otkrivši kako postići i održati nivo ovakvog projekta.

Apetit Gastro Wine Bar (Foto: I. Š./Klix.ba)
Apetit Gastro Wine Bar (Foto: I. Š./Klix.ba)

Osim raznovrsne, kvalitetne i ukusne hrane, u Apetitu ne manjka ni raznovrsnost muzičkog programa u kojem možete uživati svake srijede, četvrta, petka i subote. Neki od izvođača koji će se pobrinuti za sjajnu atmosferu su Tamburaši Baksheesh, kao i ex-yu bendovi poput Žentlmena, Ajla Acoustic Trio i drugih.

Apetit Gastro Wine Bar se nalazi u gradskoj oazi prirode - na prelijepom Vilsonovom šetalištu, a kako on izgleda, šta sve nudi i druge korisne informacije potražite na Instagram i Facebook profilu restorana.