lifestyle
34

Movember na drugačiji način: Tuzlanke "pustile" brkove i podržale muškarce

FENA
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kako i žene žele biti solidarne s muškarcima te podržati svoje očeve, braću, muževe, momke, prijatelje i ostale članove muške populacije, tako su i tuzlanske “Švare”, na sebi svojstven način, pokrenule dane brkova, ali na ženskim licima.

"S obzirom na to da smo već dugi niz godina aktivistkinje, odlučile smo da podržimo, prije svega humanitarnu akciju Movember na malo drugačiji način. Mi smo željele u Tuzli da napravimo nešto drugačije, malo kreativnije, ali na način na koje smo i poznate, pod nazivom “Švare". Bitno nam je da žene budu podrška muškarcima, te smo se odlučile na oslikavanje lica, odnosno crtanjem brkova na ženskim licima dale smo svoju podršku", kazala je jedna od tuzlanskih “Švara” Nina Zupan, koja, zajedno s Lanom Nikić, djecu i odrasle, kroz oslikavanje lica i tijela, uvode u svijet boja i mašte.

Naime, Movember obilježavaju muškarci širom svijeta puštajući brkove da bi na taj način podigli svijest o raku prostate i testisa, ali i prevenciji, dok žene širom svijeta tokom novembra nose broševe i slične ukrase u obliku brkova.